Gå till huvudinnehåll

2021-12-03 | 10:55

Silvermedalj till Castellum i årets Laddguldet

Sverige Linköping Hållbarhet

Laddstolpar i kvällsljus.

För femte året år utser 2030-sekretariatet den prestigefulla utmärkelsen LADDGULDET för att uppmärksamma konkreta initiativ som gynnar omställningen till elektromobilitet. Nu står det klart att Castellum tar hem en ärofylld silvermedalj.

Syftet med priset är att sprida goda exempel och lyfta framgångsfaktorerna hos de aktörer som driver klimatomställningen till eldrivna transporter. I år belönas kommuner och fastighetsägare som tagit konkreta initiativ samt har en helhetssyn på elektrifieringen av fordonsflottan.

Juryns motivering

"Castellum tilldelas Laddsilvret för Fastighetsägare 2021 för hur hållbarhet genomsyrar hela organisationen, och för hur de underlättar omställningen till elektromobilitet genom ledande satsning på framtidssäkrad laddinfrastruktur i och vid fastigheterna. Castellum har tydligt identifierat sin roll och vad samarbetspartners gör bättre, vilket tryggar modellen för framtiden."

- Det pågår en elektrifiering över hela Sverige och som fastighetsägare måste vi agera som en möjliggörare, våga ta en central roll i omställningen till ett fossilfritt samhället och klimatomställningen Det gäller det att kunna visa på konkreta handlingar, som vi exempelvis gör genom vår stora laddinstallation i Linköping, säger Filip Elland, Hållbarhetschef på Castellum.

Castellums hittills största laddplats för elbilar

Castellums bidrag i tävlingen var en installation av 100 laddplatser i Linköping, vid Vita huset i Mjärdevi, där vi tillsammans med E.ON Sverige och våra hyresgäster Combitech Sverige byggt Castellums hittills största laddplats för elbilar.

- Det var under förra året vi började se över hur vi kan förenkla vardagen för hyresgäster som har laddbara bilar och – såklart – även uppmuntra fler av att köra klimatsmart. Vi insåg snabbt att det fanns perfekta möjligheter att göra en rejäl satsning på laddstolpar i Mjärdevi och på vår parkering bakom Vita huset, berättar Filip Elland.

Nu är det fortsatt hårt arbete som gäller, tänka nytt, smart, inspirerat och visa vägen för framtiden. Vi passar också på att gratulera ÖrebroBostäder AB - ÖBO som norpade guldet!

Mer att läsa

2023-09-04

Castellum klimatanpassar fastigheter

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt