När restaurangprofilen George Kavakcioglu öppnar sin tionde restaurang gör han det i en av Jönköpings mest unika och eftertraktade lokaler. Och han gör det under hemlighetsmakeri. "Vi vill överraska Jönköpingsborna", berättar han.

Han är en av stans mest välkända krögare och driver bland annat restaurangen Ciro på Fiskargränd. Snart öppnar George Kavakcioglu sin tionde restaurang – Nikki – vid Munksjöns norra kaj.
"Drömmen är att Jönköpingsborna kommer tycka att vi har gjort något nytt för staden, att vi har bidragit med något positivt. Ja, och att det blir fullbokat såklart", säger han.

Stort intresse för lokalen

Intresset för den iögonfallande lokalen – där Waynes Coffee tidigare höll till – har varit stort och vi på Castellum har haft dialog med flera intressenter.
"Lokalen är unik i sitt slag och har ett utmärkt läge, i ett stråk där många passerar. Det känns jätteroligt att vi nu har hittat en aktör som är kreativ och långsiktig och som vi har ett bra samarbete med sedan tidigare", säger Åsa Haraldsson Brantgården, chef kommersiell förvaltning på Castellum.

”Ett trippel a-läge”

George Kavakcioglu är glad över att ha landat, som han själv uttrycker det, ett trippel a-läge.
"Lokalen är unik och står där ensam men samtidigt väldigt centralt, det gillar jag. Det kommer passa Nikki som också kommer att leva sitt eget liv", säger han och fortsätter:
"Jag är verkligen jätteglad att jag fick möjlighet att ta över lokalen. Samarbetet med Castellum fungerar alltid jättebra. De är lyhörda och förstår mig som hyresgäst." 

”Avslöja inte för mycket nu”

Den nya restaurangen beräknas slå upp portarna i slutet av april och ambitionen, förklarar George, är att skapa något utöver det vanliga.
"Vi vill inte gå ut med exakt vad det är, men det kommer bli en fantastisk restaurang med riktigt bra mat. Ja, jag är halvkryptisk men vi vill överraska Jönköpingsborna."

Man blir nyfiken! 
"Haha ja… jag kan säga som så att det blir mellanrätter, med råvaror efter säsong. Här kan du äta lite eller mycket, vara hungrig eller bara lite sugen. Det blir en restaurang och bar med skönt vibe och med drycken i fokus. Alltså, köksmästaren och hela teamet har sagt snälla George, avslöja inte för mycket nu. Så det ska jag inte göra", skrattar han.