Gå till huvudinnehåll

2021-04-20 | 12:41

Smarrig oas till Knäppingsborg

Norrköping

Personal på Oas vid bardisken.

Sugen på att äta gofika och samtidigt göra gott för planeten? Då kan du ta dig till Knäppingsborg för under maj slår nämligen Oas upp portarna där, ett café med ett genomgående växtbaserat koncept.

– Knäppingsborg är en unik plats och vi längtar verkligen efter att bli en del av den, säger caféföreståndare Sanna Annerstedt.

Konceptet med fika som är snällt mot ”både sina gäster och planeten” finns på flera hålla runt om i Sverige och nu öppnar alltså det fjärde Oas-caféet, denna gång i Norrköping.

– Vi vill skapa en trivsam oas där människor kan få njuta av våra hemlagade luncher, fika och av vårt egenrostade kaffe. Allt i en mysig miljö, berättar Sanna Annerstedt som driver caféet tillsammans med Sejjad Gorbani.

Och kaffet i sig, förklarar hon, är – ett kaffe för sig.

– Det är ett så kallt speciality coffee vilket innebär att vi har direktkontakt med kaffebönderna och ser till att kvaliteten och hantverket tas om hand, från plantan till resultatet i koppen.

Bredare utbud i Knäppingsborg

Lokalen, där det tidigare legat en blomsterbutik, byggs om och får sig en riktig make-over. Allt för att kunna ta emot cafégäster så snart som möjligt.

– Vi ser så mycket fram emot det här, säger Sanna Annerstedt.

Och vi på Castellum är såklart lika förtjusta.

– Vi är oerhört glada att Oas har valt just Knäppingsborg för sin fjärde etablering. Det här breddar kvarterets utbud och kompletterar det på ett bra sätt genom att välkomna fler yngre kunder, menar Emil Colldin, fastighetschef på Castellum.

Två mattallrikar på ett bord.

Mer att läsa

2023-05-04

”En lokal mitt i stan – perfekt!”

2023-05-04

”Det är väl ändå den mysigaste platsen?”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi