Gå till huvudinnehåll

2021-11-20 | 10:37

Snurr hittade hem i Grävlingen

Borås

När Linda Andrén Hagensen och Lasse Kampe letade efter det perfekta kontoret för sin nystartade kommunikationsbyrå föll de pladask för Grävlingen. På 55 kvadratmeter på Skaraborgsvägen 21 skapade de exakt den vardagsrumskänsla de ville ha för företaget.

Borås är en relativt reklambyråtät stad – men det finns absolut plats för en till. Så resonerade Linda Andrén Hagensen och Lasse Kampe som i somras bestämde sig för att starta en egen, lite mindre, kommunikationsbyrå tillsammans. Ett av de första stegen var att hitta ett kontor som speglade deras vilja att skapa en verksamhet med hemtrevlig stil och känsla, rimlig hyra och bra läge.

– Jag har nästan alltid jobbat vid Katrinedal och Bergsäter, så jag började googla i tron att det skulle vara ganska lätt att hitta smålokaler i det området. Men utbudet var inte så stort, berättar Linda Andrén Hagensen.

Hon sökte därför bredare och hittade Castellums lokaler på Skaraborgsvägen 21 i kvarteret Grävlingen, granne med Textile Fashion Center och Högskolan i Borås. Hon blev nyfiken på den nästan 140-åriga gamla tegelbyggnaden som tidigare varit textilfabrik.

Personer i kontorslokal.

– Det är ju en otroligt vacker byggnad med fantastiska fönster, och läget är jättebra mellan centrum och Knalleland. Och när jag kom in i lokalen första gången kändes det rätt.

Det hon fick se var egentligen inte mycket mer än ett tomt skal utan kök och med en igensatt trappa. Men Linda såg potentialen.

– Tillsammans med Castellum har vi kunnat utforma lokalen precis som vi vill ha den, säger hon.

I väntan på att lokalen skulle bli klar fick de möjlighet att låna ett överdimensionerat konferensrum i byggnaden. Något de skrattar gott åt i dag.

– För oss var det jättebra att det gick att hitta en sådan temporär lösning och sedan få lokalen färdig på så kort tid. Allt gick så snabbt. Jag tittade på lokalen precis före semestern och vi kunde flytta in den 1 september. Hantverkarna var inte helt klara då men det gjorde inget, säger hon.

Vardagsrumskänslan de eftersträvade har infunnit sig.

– Det är ett kontor men skulle lika gärna kunna vara en lägenhet, en liten enrummare på 55 kvadrat. Fönstren ger en särskild känsla och vi har inrett med möbler från Ikea och second hand och mycket blommor för att få en hemtrevlig stil. Lokalen är perfekt i storlek och rymmer tre arbetsplatser och ett konferensbord, alldeles lagom för oss, säger hon.

Snurr Kommunikation har sedan starten växt med ytterligare en person, Emma Tyrén. Tillsammans utgör de en arbetsgrupp med projektledare, copywriter och art director med fokus på strategi, kreativitet och produktion. Dessutom anlitas till exempel fotografer, filmare och webbutvecklare ur byråns stora nätverk – så trots den lilla storleken är det inga problem att ta sig an stora projekt.

Exteriörbild av fastigheten.

Förutom att byråns kontor möter kraven på rimlig hyra och ett bra läge finns det fler fördelar, tycker Linda Andrén Hagensen.

– Här finns bra med parkeringar och vi har gångavstånd till centrum. Dessutom har vi otroligt fin utsikt ut mot Viskan och Viskastrandsskolan.

En oväntad bonus var att samma fastighetsansvarige som fanns på deras förra jobb också har hand om Grävlingen, Göran Palmqvist.

– Han är väldigt hjälpsam i alla lägen och löser både små och stora problem.

Mer att läsa

2023-10-02

MQ Marqets butik i Borås tar klivet in i framtiden

2023-05-31

Castellum fortsätter att satsa stort på hållbar mobilitet i Borås

2022-12-21

Här blandas internationella mästerskap och barnkalas

2022-11-14

Göteborgs-Posten öppnar ny redaktion – mitt i centrala Borås