Gå till huvudinnehåll

2023-03-02 | 09:12

"Som stor aktör behöver du ta ansvar"

Uppsala

vy över centrala uppsala

Hur har pandemin förändrat kontoret? På vilket sätt är Uppsala en stark stad? Och hur vill vi på Castellum göra skillnad i stan? Nu säger vi hej till vår affärsområdeschef i Uppsala, Robert Ahlstedt! Vad är – enligt honom – en utmaning för många företag i dag?

– Uppsalas näringsliv är starkt. Trots att det på många sätt är tuffa tider går det bra här. Och att vi, på Castellum, får verka i en så pass expansiv region ger oss förutsättningar att vara med och göra skillnad, vi vill verkligen vara en del av stadsutvecklingen.

Som i Främre Boländerna?

– Precis. Främre Boländerna är ett bra exempel, ett riktigt intressant stadsutvecklingsprojekt. Här skapar vi Uppsalas nya etableringsområde för Life science, tech och innovation. Att dessutom kunna göra den här typen av satsning och utveckling så nära city är unikt.

Bilden visar området Främre Boländerna, där Castellum äger flera fastigheter och planerar för om- och nybyggnation samt att utveckla parkområdena runt fastigheterna.

– Vi vill göra bra saker tillsammans med våra hyresgäster. Och som en stor aktör i stan behöver du vara en del av stan och ta ansvar. Det är viktigt för oss på Castellum, Uppsala ska vara en bra stad att leva och verka i.

Hur tar Castellum ansvar?

– Vi ser till att bygga trygga och trivsamma miljöer, som Kungspassagen till exempel. Det är vår senaste stora satsning där vi tillsammans med Uppsala kommun har skapat nya arbetsplatser i innerstaden.

– Ett annat exempel är att vi stöttar Sirius projekt Gränslös fotboll och Nattfotbollen, en satsning som ger ungdomar en meningsfull fritid. Vi är också medlemmar i Världsklass Uppsala som består av ett tjugotal av stadens ledande organisationer och företag som med gemensam kraft vill göra konkret skillnad för oss som lever och verkar i Uppsala och för människor som vill komma hit och utvecklas med oss.

– Varje gång vi bygger nytt eller bygger om ser vi också till att göra det så energieffektivt ch med så låg klimatpåverkan som möjligt. Ja, vi försöker på alla sätt agera hållbart, både socialt och ur ett klimatperspektiv.

Vilket är ditt viktigaste uppdrag som affärsområdeschef?

– Vi vill ju vara det självklara valet för våra hyresgäster och för näringslivet i stan och det är mitt ansvar att se till att vi blir det. Det handlar om att vara lyhörda och möta upp förväntningar, att hänga med när våra hyresgästers behov förändras.

Hur har behoven förändrats?

– Ja, till exempel så ser behoven för kontoren annorlunda ut nu efter pandemin. Man måste kunna hantera digitala möten på ett helt nytt sätt. För ett antal år sedan fanns inte några så kallade Teams-rum, nu är det många gånger en självklarhet.

– Kontoret behöver också vara en attraktiv plats för alla, på ett nytt sätt jämfört med tidigare. Det ska kunna stödja olika typer av arbetssätt och du ska inte behöva arbeta hemma för att kunna arbeta koncentrerat. Och det här är en utmaning för många företag i dag, och där hjälper vi på Castellum till – att skapa den attraktiva arbetsplatsen för alla att längta till.

Robert Ahlstedt, affärsområdeschef Uppsala

Mer att läsa

2023-05-10

Sätter betongen under lupp

2023-03-02

"Ett härligt kluster av restauranger"

2022-12-07

Östra Fyrislund - lättillgängligt läge och stora ytor