Gå till huvudinnehåll

2023-05-04 | 12:55

Stort intresse när Tareq Taylor och Sofia Ståhl föreläste

Växjö

Den 19 april anordnade vi en frukostföreläsning med Tareq Taylor och Sofia Ståhl för våra hyresgäster. 140 personer var anmälda och det var i stort sett fullsatt, vilket var riktigt roligt att se!

Föreläsningen hölls i Kök11s lokaler i Företagsstaden I11 och dagen började med gemensam frukost klockan 07.00. Det var en härlig uppslutning och med 140 anmälningar var bara enstaka stolar i lokalen var lediga.

Att leva ett balanserat liv

Därefter fick vi lyssna på en inspirerande föreläsning av Tareq och Sofia, där de framför allt pratade om välmående och hälsa. Föreläsningen handlade bland annat om hur man ska lyckas ha ett balanserat liv med deadlines, jobbstress, karriärslust, familjeliv och en prestationsbaserad självkänsla.

Konkreta verktyg för att öka välmåendet

Med deras samlade kompetenser och erfarenheter av att jobba med hälsa, mat, och träning bjöd de på konkreta verktyg som kan bidra till ett ökat välmående och ge nya perspektiv på arbetslivet. 
"Du planerar att du ska få in tre träningspass denna vecka, men sedan dyker det upp andra saker som gör att du inte hinner tre pass. Livet kommer emellan och du hinner bara ett. Då är det lätt att fokusera på de två passen som du inte gjorde, i stället för att klappa dig själv på axeln för att du tog dig tid att träna ett pass – eller hur? Det handlar om att ändra sitt tankesätt", sa Sofia.

De lyfte även den ständigt aktuella frågan – vad handlar balans egentligen om och hur ska man kunna hitta, skapa och behålla den?

En resa genom karriärer och personliga vägskäl

Med värme och igenkänning tog de med oss på en spännande resa genom sina karriärer, men även personliga vägskäl.
"Att ge till andra är det finaste som finns. Jag kommer ihåg min första lön – jag hade 1500 kronor och skulle bjuda hela familjen på Tivoli. Jag bjöd på allt och fick inget över. Ändå är det den bästa lönen jag fått i hela mitt liv, då känslan av att kunna bjuda min familj slår allt annat", berättade Tareq. 

Vi på Castellum är oerhört glada över att så många ville komma och dela denna härliga morgon tillsammans med oss. Tack för det!

Mer att läsa

2023-05-04

Lär känna Admir Smajlovic – ny Fastighetsansvarig

2023-05-04

Bättre inomhusklimat och minskad klimatpåverkan med solfilm

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi