Gå till huvudinnehåll

2023-10-09

StudentConsulting i Växjö växlar upp

Växjö

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande bemannings- och rekryteringsföretag. I Växjö är de hyresgäster hos Castellum och bytte nyligen upp sig till en större lokal. Linnea Sveding, Affärschef på StudentConsulting, berättar mer om hur bytet gick till.

StudentConsulting grundades i en studentkorridor i Luleå 1997 och har sedan dess gjort en imponerande tillväxtresa. Företaget arbetar för att få ut fler människor i jobb och har vunnit utmärkelsen Branschens nöjdaste kunder åtta år i rad.
"Vår enhet sträcker sig över Kronoberg, Kalmar och Blekinge län, så det är ett stort upptagningsområde. Här har vi en bred kundbas med tyngdpunkt i lager, logistik och kundtjänst. Vårt största lokala kontor ligger i Växjö och här jobbar ett tiotal medarbetare med blandade kompetenser", berättar Linnea.

De nya behoven fick styra

StudentConsulting har varit hyresgäster hos Castellum i Växjö i snart tio år. Företaget satt på Kungsgatan i många år, men med tiden har deras behov och önskemål förändrats.
"Vi har lyxen att vår verksamhet växer. Vi har blivit fler kollegor den senaste tiden och fått fler och större besök från både kandidater och kunder. Vi behövde därför uppgradera oss till en lokal med fler kvadratmeter och fler rum för oss att växa i."

Smidig process från start till slut

Då StudentConsulting inte hade något akut behov av en ny lokal lät de processen ta sin tid. De kontaktade Castellum och berättade vad de sökte, men var beredda på att det skulle kunna ta lite tid att hitta rätt.
"Vi ville väldigt gärna vara kvar hos Castellum, så vi valde att vänta in rätt lokal för vår verksamhet. Vi hade löpande kontakt med teamet på Castellum om våra önskemål under tiden. Vi tog bland annat fram en kravspecifikation så att Erik Persson, Kommersiell Fastighetsförvaltare på Castellum, skulle ha något att utgå ifrån när han tog fram förslag åt oss", säger Linnea.

Linnea Sveding, affärschef StudentConsulting

Nyinflyttade, men redan hemmastadda

Och så i våras dök den upp. Den nya lokalen är öppen och har en hemtrevlig känsla med trädetaljer och bra ljusinsläpp. Den har även ett större konferensrum och flera små rum för möten och samtal, precis som önskat. Och trots att de fortfarande är relativt nyinflyttade känner StudentConsulting-gänget sig redan som hemma på kontoret.
"Vi flyttade in precis innan sommaren och i början kändes det rätt tomt, eftersom vi kom från en mindre lokal. Men nu har vi hunnit fylla på med möbler och andra inredningsdetaljer och trivs väldigt bra här."

På centralt läge

Kontoret ligger ovanför Tegnérgallerian och läget var avgörande för StudentConsulting.  Eftersom de får mycket besök av kunder och kandidater behöver det vara lätt att hitta till och komma i kontakt med företaget.
"Nu har vi på många sätt ett ännu mer centralt läge, om man ser till stadsbilden. Och vi har fortfarande en kontinuerlig, bra dialog med Castellum och får snabbt respons när någonting har hänt eller om det är något vi undrar över", avslutar Linnea.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-20

Fula ankungen blev hållbar svan

2024-02-20

Mikaels LIA-period ledde till en timanställning

2024-02-19

Små justeringar ger stora effekter

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Visa liknande artiklar