Gå till huvudinnehåll

2023-10-11

Succéföretaget: ”Smarta och trevliga lokaler är allt”

Örebro

Medarbetare sitter i soffor och pratar, en flygel i bakgrunden.

Det är inte ett kontor vi kliver in i, eller är det det? Mer som ett mysigt vardagsrum, redo för fest. Här finns en flygel, inbjudande soffgrupp, biljardbord och i andra änden ett gym, en golfstudio och en bastu. Fiskbensparkett och högt i tak. Det är, utan tvekan, ett kontor som sticker ut. Men så är ju ECDESIGN ett företag som sticker ut också.

För ECDESIGN i Örebro handlar allt om smarta och attraktiva lokaler. Dels har de utvecklat ett världskänt 3D-verktyg som gör det enkelt att planera och visualisera nya utrymmen, dels har de satsat allt på att få de egna medarbetarna att trivas tiptop på jobbet.

Världsledande

ECDESIGN startades för 20 år sedan och deras programvara, som utvecklats flera gånger under årens lopp, gör det möjligt att enkelt planera och visualisera lokaler. Som säljare kan du skapa professionella och detaljrika 3D-ritningar på kort tid. Företaget är i dag världsledande och programvaran är standard inom bland annat fitness- och bilverkstadsindustrin. Den används av över 15 000 företag i 160 länder (!).
"Ska du planera ett gym kan du som säljare åka ut till kunden och rita upp exakt hur det kommer se ut. I stället för att bläddra i en katalog och klura på om det ska vara svarta eller röda säten på bänkarna eller hur många löpband som får plats, kan du visa på millimetern hur det blir. Och du lär dig programmet på tio minuter", förklarar vd Richard Grönberg.

Mer än ett kontor

Tillbaka till de egna lokalerna med flygeln, bastun och gymmet. Richard och hans kollegor har suttit hos oss på Castellum, i den gamla skofabriken och numera kontorshotellet Örnen, sedan 2011. De har utökat lokalerna två gånger och har idag hela tredje våningen för sig själva.  
"Du spenderar så oerhört mycket tid på kontoret och det finns inte i min värld att sitta i något trist kontorslandskap, det måste vara trevligt. Skapar man den här miljön blir det bra mycket roligare att komma hit än att sitta hemma i källaren i Hovsta. Alla ska vilja vara här."

Hälsan i fokus

Ett sätt att locka medarbetarna har varit att skapa förutsättningar för att träna på arbetstid.
"Tränar du tillräckligt får du dessutom en extra veckas semester per år. Det är bevisat att folk som är hälsosamma blir mer kreativa och håller sig friskare", säger Richard Grönberg.

Han hoppas kunna vara en förebild för andra företag i Örebro.
"Dels genom att skapa ett kontor som det här, dels genom att anordna grejer. Vi rattar event, föreläsningar och konserter här på kontoret. Nu i december kommer till exempel träningsprofilen Martin Lidberg hit och föreläser."

20 år sedan du startade företaget, hur ser planen ut?
"Planen är att växa och ta sig an fler branscher och öka omsättningen tio gånger på kort tid."

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2024-02-19

Läget ljusare – nya bolag och idéer växer fram

2023-12-14

”Hundra procent kött, salt och peppar”

2023-12-13

”Jag längtar till jobbet!”

Visa liknande artiklar