Gå till huvudinnehåll

2023-12-11

”Tacksamma för förtroendet!”

Jönköping

Hjälporganisationen Sam-Hjälp bildades för 30 år sedan, när det uppdagades att många barn levde undangömda i stor misär på barnhem i Rumänien. En lastbil i Jönköping fylldes med humanitär hjälp vilket blev starten för organisationens arbete.

"Varje år skickar vi mellan 30 och 40 långtradare till åtta olika länder i Östeuropa. De är fullastade med förnödenheter som sjukhussängar, hjälpmedel till funktionshindrade, baslivsmedel, hygienprodukter, sjukmaterial, kaminer, elverk och kläder", berättar verksamhetsledare Jörgen Ruther.

”Tacksamma för förtroendet”

Sedan kriget i Ukraina bröt ut går många transporter till de krigsdrabbade områdena där. Sam-Hjälp har bland annat förmedlat ambulanser och brandbilar till Ukraina.

"Vi är så tacksamma för förtroendet vi får från alla generösa privatpersoner, myndigheter och företag. Det är tack vare dem som vi kan vi hjälpa ännu mer. Varje gåva är värdefull", säger Jörgen Ruther och fortsätter:
"Ett fint exempel är att Castellum upplåter lokaler för vår hjälpverksamhet."

”Självklart att bidra”

Vi på Castellum är glada över att kunna hjälpa till. Lagerlokalen, som ligger i Ljungarum i Jönköping, står helt till Sam-Hjälps förfogande, utan kostnad.
"För oss på Castellum är det självklart att vara med och bidra till samhällsnyttiga insatser och det här är ett sätt. Arbetet som Sam-Hjälp gör är fantastiskt och kan vi hjälpa dem att hjälpa andra gör vi jättegärna det", säger Jonas Larsson, kommersiell förvaltare på Castellum i Jönköping.

Vill du och ni också bidra till hjälp som verkligen når fram? Ge din gåva till Sam-Hjälp här och läs mer om hur de hjälper andra här

 

 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-20

Succé för nya O´Learys

2024-02-20

Win-win med sänkt energiförbrukning

2024-02-20

Hållbarhet blev kronan på Werket

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Visa liknande artiklar