Gå till huvudinnehåll

2023-12-13

Triss i säkerhet för Svensk Värdeförvaring: erbjuder säkra bankfack, säker lokal och säker service

Göteborg

Svensk Värdeförvaring är företaget som i samband med avvecklandet av bankfack hos många banker tog över ansvaret att erbjuda bankfacksförvaring för privatpersoner. Efter en lång jakt på den perfekta anläggningen i Göteborg dök äntligen möjligheten upp och i maj 2023 öppnade Svensk Värdeförvaring sin bankfacksanläggning i Castellums lokaler på Östra Hamngatan 16 i Göteborg där Nordeas gamla bankfacksanläggning tidigare hittades.

”Det är toppen att sitta så centralt som vi gör och här finns alla de rätta förutsättningarna vi önskat av en lokal. Vi har rätt anläggning på rätt plats”, säger Anna Lundén, Operations Manager på Svensk Värdeförvaring i Göteborg.


Öppnade i Stockholm 2021

Idén till Svensk Värdeförvaring uppkom i samband med att de svenska storbankerna började avveckla sina bankfack. I februari 2021 slog Svensk Värdeförvaring upp dörrarna till sin första bankfacksanläggning på Jakobsbergsgatan 13 i Stockholm. Eftersom efterfrågan för bankfack i Stockholm var stor redan från start börjades det tidigt planeras för en etablering även i Göteborg.

 ”Förberedelserna tog tid då det var viktigt för oss att hitta en anläggning som levde upp till våra högt ställda krav gällande läge, storlek och säkerhet. Därför blev vi glada när möjligheten att etablera oss här på Östra Hamngatan 16 uppkom. Efter omfattande renovering och uppdatering av säkerheten har vi nu haft vår anläggning öppen sedan i maj”, säger Anna.

Samarbetat med bankerna

Företaget växer och intresset från kunder har varit stort. Nästa steg är att etablera en anläggning i Malmö så ännu fler personer ska ges möjlighet till säker förvaring i bankfack.

En stor anledning till Svensk Värdeförvarings snabba tillväxt är banksamarbeten.

 ”Vi har samarbeten med flera banker som har avvecklat sina bankfackstjänster, bland annat har vi haft ett viktigt samarbete med Swedbank. Flera banker rekommenderar oss när de avvecklar sina bankfack och deras kunder utrycker ett fortsatt behov av säker förvaring”, berättar Anna.

Trots viktiga samarbeten med bankerna är Svensk Värdeförvaring största utmaning att många antar att det inte finns bankfack överhuvudtaget längre och ger upp letandet tidigt.  

”Därför är vi tacksamma över att bankerna rekommenderar oss till de som vill fortsätta förvara sina ägodelar tryggt och säkert”, fortsätter Anna.

Bankfacksstorlekar för olika behov

Anna beskriver att företaget inte har någon huvudsaklig målgrupp.

”Vi har kunder i alla åldrar. Vissa vill förvara originalbetyg, foton på sina barn, hårddiskar eller andra saker som har ett stort affektionsvärde snarare än ett högt pengavärde. Sedan förvarar många kunder testamenten eller smycken, klockor och guld också som då kanske har ett högt pengarvärde. Bankfack är något som passar alla oavsett ålder eller vad man vill förvara. För att möta våra kunders olika behov erbjuder vi flera bankfacksstorlekar som passar allt från några dokument till flertalet pärmar eller mindre antikviteter.”

Hittat hem hos Castellum

Både i Göteborg och Stockholm har Svensk Värdeförvaring nyrenoverade centrala anläggningar. Anläggningarna ger kunderna möjlighet att besöka sina bankfack på ett diskret och säkert sätt.

­ ”Både säkerheten och läget var mycket viktiga komponenter när vi letade lokal. Vi är glada att vi verkligen hittat hem här hos Castellum i Göteborg och att det blivit en bra och uppskattad anläggning. Det var också viktigt för oss att skapa en smidig och trygg upplevelse för kunderna som besöker sina fack och det tycker vi att vi har lyckats med. Här har vi skapat den perfekta atmosfären och känslan både för kunderna och för oss i personalen. Bemötandet av våra kunder är A och O för oss, och här kan vi verkligen erbjuda den helhetslösning vi vill”, avslutar Anna.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-12

Åter i bruk gör det enklare att välja hållbart

2023-12-12

Kreativiteten frodas i Pellerins Margarinfabrik

2023-12-12

Vitrolife har hjärtat i Högsbo

Visa liknande artiklar

Vill du få hjälp med lediga lokaler i Göteborg Centrum? Hör av dig till Helena!

Uthyrare

Helena Dellborg