Gå till huvudinnehåll

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

Stockholm Borås Göteborg Helsingborg Jönköping Kungsbacka Linköping Lund Malmö Norrköping Uppsala Västerås Växjö Örebro

Takbelysning

EU har beslutat att fasa ut belysning med miljöfarligt kvicksilver. Det finns både ekonomiska och miljömässiga vinster med att byta ljuskällor till LED. Kontakta oss för stöd att anpassa ljuskällorna i din lokal. 

Under året har import av ljuskällor med kvicksilver förbjudits, snart kommer det inte finnas några ljuskällor med kvicksilver kvar i lagerhyllorna att få tag på. Det är dags att se över behovet av nya ljuskällor och eventuella behov av att byta armaturer. Förutom att de gamla lysrören innehåller kvicksilver, är de inte heller lika energieffektiva som LED-lysrör och andra LED-alternativ.

LED-belysning kan halvera elanvändningen

Om du byter till LED-belysning kan du nästintill halvera elanvändningen för belysning i lokalen. Med bra belysning som håller länge minskar kostnaden för underhåll i framtiden, dessutom får du en bättre arbetsmiljö med rätt belysning i din lokal.

Ibland behöver armaturen bytas

Det går ofta att ersätta de gamla rören till en modern LED-variant utan modifiering av armaturen, men om armaturen är gammal och sliten behöver den bytas ut och då ska det göras av en fackman. Kontakta din fastighetsförvaltare för att få råd om vad som krävs i din lokal. 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2024-02-21

”Såg annonsen och blev nyfiken”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

Visa liknande artiklar