Gå till huvudinnehåll

2022-06-02 | 07:31

Veteranpoolen skapade mötesplatsen där alla trivs

Kungsbacka

Bildkollage med fastigheten och Ingela och Ingvar.

Vad har 130 arbetsglada veteraner gemensamt? Massor av energi, grym erfarenhet och en ny fin mötesplats i södra Kungsbacka.

– Vi ska ha kul och trivas ihop, det är det allra viktigaste. Det säger Ingela Byrman Sylvén som tillsammans med sin man, Ingvar, driver Veteranpoolen i Kungsbacka sedan årsskiftet.

Affärsidén är att erbjuda både privatpersoner och företag olika bemanningstjänster som utförs av erfaren och motiverad personal.

– Totalt är vi över 130 veteraner med vitt skilda kompetenser. Här finns alla slags hantverkare, hotellpersonal, it-tekniker, ja, vi har duktiga människor inom de flesta yrken.

Leif utanför Kurts billack.Veteranen Leif Andersson är ute på sitt återkommande uppdrag på Kurts Billack.

De som jobbar för Veteranpoolen i Kungsbacka gör det i varierande omfattning och av varierande skäl. Vissa arbetar 120 timmar i månaden, några nöjer sig med två timmar. För en del är det extra tillskottet i plånboken viktigast, men för de flesta väger den sociala biten väldigt tungt.

– Att kunna jobba i den omfattning man själv vill och samtidigt få möjlighet att träffa arbetskamrater är väldigt uppskattat, berättar Ingela.

Men hur går det till att bygga gemenskap när alla medarbetare är ute på jobb hos sina kunder hela dagarna?

– Vi bestämde oss redan från början för att skapa ett fysiskt nav, en lättillgänglig och trivsam mötesplats som man gillar att komma till.

Efter att ha kikat runt på några olika alternativ föll valet på Verkstadsgatan 7 i södra Kungsbacka, med tillträde 15 januari. På sju veckor förvandlade Ingela och Ingvar den 99 kvadratmeter stora verkstadslokalen till ett modernt kontor med stort kök, en trevlig lounge och tre kontorsrum.

– Vi blåste ut nästan allt, lade golv och målade om, men vi återbrukade också en del, till exempel en hel fönstervägg. Castellum hjälpte oss bland annat att byta element och bidrog också ekonomiskt till renoveringen. Det har verkligen blivit jättefint. I sommar planerar vi fler sociala aktiviteter där både veteraner och kunder är välkomna. Kanske blir det grillning och ett partytält här ute på parkeringen. Att det är viktigt för människor att träffas, umgås och ha roligt tillsammans är i alla fall solklart. Det jobbar vi för.

Kontakt

Mikael Andersson
mikael.andersson@castellum.se
076-612 04 96

Mer att läsa

2022-11-02

Holiday Fritid har hittat hem i Kungsbacka

2022-09-15

”Jag gillar Kungsbacka jättemycket – här blir jag definitivt kvar”

2022-05-01

Nu sparas det på energin i Kungsbacka

2022-04-26

Sellpower - med fokus på kvalitet och nära relationer