Gå till huvudinnehåll

2022-05-08 | 11:08

Vi är fantastiskt nöjda med flytten

Jönköping

Medarbetare från Handelsbanken i sitt kontor.

De flyttade till hälften så stora ytor men fick betydligt mer utrymme. Efter 80 år på samma adress har Handelsbanken i Jönköping hittat hem på nytt – i ett centralt guldläge.

Handelsbanken hade huserat i samma lokaler sedan 1943 när de stod inför att antingen renovera de lokaler de satt i eller att flytta till ny adress.

– Vi insåg rätt snart att det skulle bli svårt att få till de befintliga lokalerna på det sätt vi ville så det blev till att leta nytt, berättar kontorschef Jens Claesson.

Medarbetare i kontoret.

Smart läge

Vad stod högst på önskelistan då? Jo, välplanerade lokaler med rymliga mötesrum och en adress i centralt läge, gärna på gatuplan för att underlätta för bankens kunder. Och Handelsbanken fick som de ville. I de nya lokalerna, vid Östra torget, har de inte bara ett utmärkt skyltläge i markplan utan också närhet till torgets parkeringsplatser.

”Check på allt!”

De nya lokalerna är på ungefär hälften så många kvadratmeter mot tidigare men…

– … det är så mycket mer yteffektivt och luftigt här. Här finns gott om utrymme vilket gör det smidigt att ta emot kunder på ett bra sätt, förklarar Jens Claesson.

Lokalerna totalrenoverades och Jens Claesson beskriver starten som ett vitt papper.

– Här kunde vi vara med och bestämma och rita in exakt det vi ville, utan att vara styrda av några begränsningar i princip. Vi behövde inte göra avkall på något, det var check på allt.

En person står vid köksö i köket.

”Mer tillsammans”

En ny adress och en ny typ av kontor. Efter att ha suttit i egna korridorskontor i många år sitter medarbetarna nu i mindre grupper i en mer öppen kontorsmiljö.

– Det ger oss möjlighet att ta hjälp av varandra på ett annat sätt, det är lätt att slänga i väg en fråga till kollegan bredvid vilket är väldigt uppskattat.

Och när kunderna är på besök tas mötet i konferensrum och inte vid skrivbordet, som förut.

– Vi är fantastiskt nöjda med flytten, det kunde inte ha blivit bättre, konstaterar Jens Claesson.

Läs mer

Om Handelsbanken är nöjda med sitt nya bo? Jojomän. Så pass stolta att de har producerat egna Facebookfilmer där de guidar runt i nya lokalerna och puffar för lokala leverantörer de samarbetar med. Ta en titt!

Vy över arbetsplatser.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”