Gå till huvudinnehåll

2022-11-22 | 23:00

"Vi behåller sätet i Jönköping"

Jönköping

Interiörbild av mötesrum.

Från 3 till 18 anställda inom loppet av …inte ens ett år (!). Nystartade företaget Dunstan i Jönköping fick en strålande rivstart och när det blev dags att flytta till en egen lokal blev det minst sagt bråttom.

– Ja det är egentligen helt galet när man ser tillbaka på det. När vi startade företaget 1 januari satt vi på ett kontorshotell men redan efter tre veckor insåg vi att det inte skulle fungera, vi växte så fort. Vi ringde Josefine på Castellum och när hon sa att det fanns en lokal ledig frågade jag om vi kunde ta den redan i morgon, skrattar Stefan Fur, en av grundarna.

Vill stärka teamkänslan

Dunstan är en försäkringsagentur inriktad på häst- och gårdsförsäkringar och har sitt säte i Jönköping, på Östra Storgatan 67 närmare bestämt. Där Wasa försäkringar satt under många år, passande nog. För Stefan Fur och hans kollegor har det funnits flera viktiga kriterier när det gäller lokal. Dels behöver de kunna sitta ostört – med tanke på att de jobbar med ärenden som är sekretessbelagda – dels är det viktigt med en lokal där de kan skapa och stärka teamkänslan.

Runt köksbord i kök.

Hållbarhet A och O

– Sedan ville vi ha en hyresvärd som prioriterar hållbarhetsfrågor och det har vi fått med Castellum som hyresvärd, menar Stefan Fur och fortsätter:
– Vi tittar hela tiden på hur man arbetar med hållbarhet. Hur tar man hand om plast från ensilage? Hur kan man minska antibiotikaanvändningen? Hur bygger man upp en skadad fastighet på bästa hållbara sätt? Den typen av frågor är viktiga för oss.

En imponerande start, vad står näst på tur?

– Vi ser över hur vi kan växa i Sverige, det finns stora möjligheter att göra det i det här segmentet. Vi kommer dock behålla sätet i Jönköping som ju är häst-Sveriges mitt.

Vägg med hästtavla.

Psst! Hästen i rummet..?

Man brukar ju prata om elefanten i rummet men denna gång måste vi väl ändå nämna hästen i rummet, på tavlan – vad står den för? Jo, tavlan föreställer skyddshelgonet Dunstan, hovslagarnas och smedernas skyddshelgon. Och därav företagsnamnet, såklart. Skapad av den lokala konstnären Maria Stigsson.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”