Gå till huvudinnehåll

2023-10-10

”Vi blir glada av att komma till jobbet”

Norrköping

Lundgrens El har huserat på olika ställen de senaste åren. Tjänstemännen har suttit på en adress och montörerna på en annan. Till slut kände de att… "… vi blev för utspridda, vi kom liksom ifrån verksamheten. Man får inte till de där lösningarna om man inte träffas i korridoren", konstaterar installationschef Henrik Hermansson.

När vi på Castellum presenterade huset på Oxelbergen, där de skulle kunna samla hela verksamheten, nappade Henrik och hans kollegor direkt. Och lokalerna, där Sjöfartsverket tidigare höll till och tryckte sjökort, hade stått tomma länge – det krävdes en totalrenovering.

"Vi behöll bara skalet. Planlösning, belysning, el, fönster, ytskikt, ventilation och rör – ja, allt är nytt", förklarar Henrik Hermansson.

Resultatet blev en fräsch arbetsmiljö med lokaler helt anpassat efter företaget.
"Vi har fått det så mycket bättre och trevligare. Vi har satt in stora glasdörrar för att skapa ljus och luft, vi har öppna kontorslandskap för våra servicemontörer och stora konferensrum. Tillsammans med Castellum har vi försökt hitta lösningar som passar oss båda och det har fungerat superbra.

Konferensrum hos Lundgrens El

”Alla är på bättre humör”

Och det gör skillnad, att få arbeta i lokaler man verkligen trivs i, konstaterar Henrik.
"Man blir glad av att komma till jobbet och se vårt fina kontor, alla är på bättre humör."

På vilket sätt märks det? "Det är en större gemenskap och sammanhållning och vi har fått till en mycket bättre dialog mellan montörer och tjänstemän, vi löser mycket bara genom att ses i korridoren. Och under fika- och lunchpauserna, ja då äter alla upp snabbt för att hinna spela pingis. Vi skrattar väldigt mycket på rasterna!"

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-20

Show, spex och härligt häng – Shotluckan en succé

2024-02-20

Här har Sigma hittat hemmakänslan

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

Visa liknande artiklar