Gå till huvudinnehåll

2020-10-26 | 12:03

“Vi har moderniserat hela fastigheten”

Jönköping

Interiörbild av kontorsyta.

Från en produktionslokal i råbetong till ett ombonat kontorslandskap med stora ljusinsläpp. Castellums fastighet Ögongloben 5 har genomgått en total makeover.

Lokalerna i Ögongloben 5, i Haga företagspark, har stått tomma under en längre tid men efter en omfattande ombyggnad och renovering – motsvarande 24 miljoner kronor – har nu VSM Group flyttat in. Det som tidigare var produktions- och lagerlokaler...
– … är nu ett öppet kontorslandskap! Vi har rivit ner alla gamla väggar och skapat en stor, öppen och hemtrevlig kontorsyta, samtalsrum, syateljéer och utrymmen för mätmaskiner och laboratorium. Lokaler anpassade efter deras verksamhet helt enkelt, berättar Castellums projektledare Håkan Lindblom.

Skapat mer ljusinsläpp

Det var under förra året som Castellum tillsammans med arkitekter och hyresgästen själv började skissa på fastighetens nya kostym. Och nu i höstas, i början av oktober, kunde VSM Group flytta in.

– Utmaningen var att utifrån en tidigare lagerlokal skapa kontorsytor med de specifika behov företaget har, förklarar Håkan Lindblom och fortsätter:

– Det vi har gjort är att vi har moderniserat hela fastigheten, bland annat med stora glaspartier. Tidigare var det bara ett fåtal fönster, som källarfönster. På den övre våningen har vi dessutom rivit fasta väggar och ersatt dem med glaspartier, för att även där skapa mer ljusinsläpp.

En egen historia

I Ögongloben 5 tillverkades tidigare glasögonbågar, från 1962 fram till för bara några år sedan. Verksamheten rullade på bra och krävde utbyggnationer i omgångar. Här producerades under perioder inte mindre än 200 000 glasögonbågar per år (!). Det är med andra ord en fastighet med en egen historia. Vilket ju rimmar bra med den nya hyresgästen. VSM Group, som utvecklar och marknadsför symaskiner under varumärken som Pfaff, Singer och Viking, startade för över 130 år sedan. De har haft sin bas i Huskvarna sedan start men har nu alltså fått en ny adress. Välkommen till Castellum säger vi till VSM Group!

Interiörbild av lokalen.

Interiörbild av lokalen.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”