Gå till huvudinnehåll

2022-02-10 | 11:44

”Vi kommer inte arbeta på samma sätt som innan”

Jönköping Werket

Två personer framför entrén till Werket.

De var på jakt efter ett större och mer modernt kontor i centralt läge och de hittade hem! Snart flytta PE Teknik & Arkitektur in i nyrenoverade Werket.

PE Teknik & Arkitektur, ett konsultföretag med fokus på byggnader, har 1 000 medarbetare på flera orter runt om i Sverige. Företaget växer så det knakar, bland annat här i Jönköping. Och för att på sikt kunna bli ännu fler flyttar man snart in i ännu större lokaler.

– Vi går från 240 kvadratmeter till 410 när vi flyttar in i Werket, berättar Jan-Erik Andersson, brandskyddsprojektör på företaget.

Visualisering av Werkets exteriör.

Vad stod på önskelistan, förutom större ytor?

– Vi ville ha ett kontor i centralt läge och nära goda kommunikationer. För oss är det viktigt att det är enkelt och smidigt att resa kollektivt och det blir det härifrån. Här har vi nära till både järnvägs- och busstation, förklarar han och fortsätter:

– Och så ville vi ha en modern arbetsplats och det har Castellum verkligen lyckats skapa. Här finns restaurang, café och gym i anslutning till kontoret. I och med att flera aktörer delar på vissa arbetsytor, som konferensrum, blir det också kostnadseffektivt och miljösmart. Lokaler kommer inte stå tomma på samma sätt, det finns en flexibilitet som vi gillar.

Visualisering av Werkets innergård.

Postpandemi-smart?

– Ja, verkligen. Vi vet att mycket kommer att se annorlunda ut efter pandemin, vi kommer inte att arbeta på samma sätt som vi gjorde innan. Då är det viktigt att kunna tänka nytt.

Ni var tidigt ute med att tinga plats i Werket?

– Ja, och vi fick därför möjlighet att välja yta och plats. Valet föll på en bredare del där vi får in ljus i lokalen från flera håll. Även när det gäller materialval och färgsättning har vi varit med och tyckt till. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare med ett modernt och öppet landskap och det får vi här.

Vad ser ni mest fram emot?

– Det är väl själva nystarten som det innebär att komma till ett nytt kontor. Och att vi då, förhoppningsvis, får ses mer som vanligt igen. Sedan ska det såklart bli härligt att kunna ha möten på taket och slå sig ner i atriumet.

Välkommen hit du också!

Det är minst sagt en totalförvandling som pågår när vi på Castellum gör om Statliga verken till Werket. Fastigheten omfattar omkring 21 000 kvadratmeter yta fördelat på flexibla och traditionella kontor, coworking samt serviceverksamheter för alla Jönköpingsbor. Kort och gott: en nytänkande och inkluderande mötesplats mitt i city med fokus på hållbarhet och hälsa ur alla aspekter. 

Visualisering av Werkets takterrass.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”

2023-02-22

”Vi vill ha ett myller av människor här”

2022-01-12

Ett upplyst Werket