Gå till huvudinnehåll

2021-04-19 | 11:15

Vi kunde flytta in direkt

Jönköping

En grå soffa i ett vardagsrum.

De landade i ett utmärkt skyltläge vid ett av Sveriges mest trafikerade handelsområden. När det blev dags för möbelföretaget EM Home i Tenhult att förstärka med en filial gick flyttlasset till Kompanigatan på populära Asecsområdet i Jönköping.

Det har sålts möbler på Centrumvägen i Tenhult sedan 1947. Då var det två svågrar som drev Tenhults Möbler, i dag – på samma adress – driver barnbarnen och bröderna Magnus och Jan-Erik Johansson Em Home.

”Redan anpassad”

När Magnus och Jan-Erik insåg att det var dags att expandera och förstärka butiken i Tenhult kom idén om att öppna ett showroom i Jönköping. Sagt och gjort.

– Ja, allt gick väldigt fort från det att Castellum visade oss lokalen till att vi flyttade in. Och vi kunde flytta in direkt i lokalen som den var. Eftersom det dessutom hade varit butik där en gång tidigare var den väl anpassad. Det fanns till exempel spotlightskenor kvar och väggar skapade för exponering, förklarar Magnus Johansson.

Som ett stort skyltfönster

Att den nya adressen är som ett enda stort skyltfönster är ingen överdrift. Butiken syns tydligt från den trafikerade E4:an.

– Vi ser mer och mer att vi får den effekt vi hade tänkt. Tack vare att vi hamnar i ett läge som man hela tiden passerar blir vi top of mind vilket är fantastiskt.

Vad är ni mest nöjda med?

– Ja det är just det – läget. Och att vi kunde flytta in direkt i lokalen, som den var. Vi har börjat bo in oss ordentligt nu och utställningen känns verkligen som att den ger en rättvis bild av vår stora butik i Tenhult.

Gif-animation av EM:s fastighet.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”