Gå till huvudinnehåll

2022-05-11 | 12:34

Vi trivs jättebra på Aspholmen

Örebro Aspholmen

Carina står utanför butiken.

Det blåser medvind för Stadium Outlet på Aspholmen. Butiken är en av kedjans största Outletbutiker i landet och affärerna går som tåget. – En del har dragit i oss och vill ha oss till andra områden men vi vill inte chansa – vi stortrivs här, menar butikschef Carina Olausson.

Stadium har ett 50-tal outletbutiker runt om i Sverige. Butiken på Aspholmen i Örebro är en av de största och har haft en finfin utveckling de senaste åren.

Carina står inne i butiken.

– Till viss del har det med pandemin att göra. Det är många som har upptäckt det aktiva friluftslivet. Dessutom har det ju blivit något av ett mode att klä sig i träningskläder vilket såklart har gynnat oss, menar Carina Olausson.

”Fler som etablerar sig här”

Pandemin är en av förklaringarna till de glada siffrorna, enligt Carina handlar det också om läget.

– Aspholmen ligger bra till. Du tar dig lätt hit med bil, motorvägen ligger nära, det finns gott om parkeringsplatser och tar du bussen är det nära till hållplatsen, menar hon och fortsätter:

– Vi trivs jättebra här. Under de år vi har varit här har det också hänt mycket på Aspholmen, hela området har vuxit. Fler väljer att etablera sig här nu.

Butiken har, vid flera tillfällen, fått frågan om att flytta till andra områden.

– Det finns de som har dragit i oss och vill ha oss härifrån men vi tackar nej. Vi är inarbetade här och vill inte flytta. Vi trivs för bra!

Området växer

Stadium Outlet, som till en början köpte in och sålde provkollektioner från olika varumärken, har i dag en egen inköpsorganisation. Man köper in varor från överproduktion och direkt från leverantör.

Planen framåt? Att fortsätta utveckla verksamheten.

– Vi kommer satsa på invändig renovering för att fräscha upp butiken lite grann. I övrigt handlar det om att fortsätta utveckla verksamheten och ta hand om våra kunder. I och med att det är många nyetableringar på Aspholmen och i och med att det byggs en hel del i närliggande Ladugårdsängen räknar vi med nya kunder och det ser vi fram emot!

Carina utanför butiken.

Mer att läsa

2023-02-21

Hej hopp - vi leder laddligan!

2022-11-24

Lager 157 - nytt koncept i nya lokaler

2022-11-24

Avonova till Aspholmen: "Smidigt och nära stan"

2022-05-04

Satsning på ett laddat Aspholmen