Gå till huvudinnehåll

2022-10-17 | 11:40

Viktigt att skapa en plats där man kan umgås

Örebro Drottningsparken

Receptionen i HiQs kontor.

Har du en gång besökt IT-bolaget HiQ ska du aldrig glömma att du har besökt IT-bolaget HiQ. Så resonerade Anders Nilsson och hans kollegor när det blev dags att flytta till ny lokal i Örebro. Vad sägs till exempel om gula tak, rosa väggar, neonbelysning och pingisbord?

IT-konsultbolaget HiQ i Örebro har vuxit rejält de senaste åren. När pandemin dessutom ändrade sättet att se på arbetsplatsens roll och utformning rådde ingen tvekan – det var dags för ny lokal. De var på jakt efter en öppen lokal och hittade hem på Fabriksgatan 47, vid södra infarten till Örebro.
– Vi är helt hybridbaserade idag. En del medarbetare sitter enbart på kontoret, en del bara hemma och så finns det de som gör både och. Därför har vi aktivitetsbaserade platser för dem som är på kontoret färre än tre dagar i veckan, förklarar Anders Nilsson, regionchef HiQ Mälardalen.

Här har man också skapat mindre och större konferensrum och moderna ”telefonkiosker” där du som medarbetare kan sitta för dig själv och ringa ett samtal eller delta i ett digitalt möte.

Gif-animation av bilder från kontoret.

Blandning mellan fritidsgård och kontor

Men det är inte de aktivitetsbaserade platserna – eller telefonkioskerna för den delen – som gör att kontoret sticker ut.
– Vi har hela tiden velat skapa en modern och lekfull arbetsplats, en blandning mellan fritidsgård och kontor. Här ska du kunna hänga på kvällen, spela pingis, ta en after work eller spela spel, berättar Anders Nilsson och fortsätter:
– Vi tror att det är viktigt att skapa en plats där man kan umgås. Vi tror på att låta arbetet och det privata mötas.

Och enligt Anders Nilsson är det ett uppskattat grepp.
– Många tycker att det är roligt, de är stolta över att jobba på ett kontor som sticker ut på det sättet.

Precis som vi hade tänkt oss

Anders och hans kollegor på HiQ har kommit till rätta i lokalerna och känner sig…
– … verkligen som hemma! Trots att det är mycket trafik utanför fastigheten är det tyst och lugnt här inne. Vi är också väldigt nöjda med hur man lyckats anpassa lokalen, det blev precis som vi hade tänkt oss

Mer att läsa

2023-05-04

”Vi vill inte ångra att vi aldrig tog chansen”

2023-05-04

”Efterfrågan är jättestor”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi