Gå till huvudinnehåll

2022-09-19 | 07:30 (CEST)

Castellum AB bygger nytt åt Bravida i Örebro

Bravida expanderar och omlokaliserar sin verksamhet i Örebro till nya, större och modernare lokaler. Castellum uppför ett nytt kontorshus på Aspholmen som ska stå klart hösten 2023 med Bravida som hyresgäst.  

Castellum kommer att uppföra ett nytt kontorshus på Aspholmen med Bravida som hyresgäst. Bravida expanderar sin verksamhet i Örebro och flyttar till Aspholmen, som är ett av Örebros snabbast växande områden. Det nya huset blir totalt ca 3 000 kvm i tre våningsplan och kommer till största delen bestå av kontor men inrymmer även personalytor och varmlager. Till detta byggs även en separat byggnad för kallager om 300 kvm.

Bravida blir inte bara hyresgäst utan de utför på uppdrag av Castellum även alla tekniska installationer i det nya huset. Byggnaden kommer bland annat att få bergvärme, solceller och beräknas certifieras enligt miljöbyggnad Guld vilket säkerställer att energianvändning, innemiljö och material håller en hög miljöstandard och är bra både för miljön och personerna som ska arbeta i lokalerna.

”Vi har tecknat ett 10 årigt hyreskontrakt med Bravida och är glada över att Bravida valt att utveckla sin verksamhet i Örebro tillsammans med oss”, säger Erik Nilsson, projektledare på Castellum AB. 

”Vi på Bravida i Örebro ser verkligen fram emot att kunna flytta in i de nya och fräscha lokalerna. Det känns extra roligt att vi kunnat vara delaktiga i designen av lokalerna och installera våra energieffektiva helhetslösningar i byggnaden”, säger avdelningschef Torbjörn Fagerberg på Bravida EL i Örebro.

Markarbetet är påbörjat och inflyttningen är beräknad till hösten 2023.

För mer information vänligen kontakta:
Nicklas Westberg, Affärsområdeschef Örebro, Castellum AB, 072-160 58 51

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.  

En värd bortom det förväntade.  

www.castellum.se 

Dokument och filer

Castellum AB bygger nytt åt Bravida i Örebro (PDF)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden