Gå till huvudinnehåll

2022-03-15 | 08:00 (CET)

Castellum bjuder upp till musik, nätverkande och kreativitet i Knäppingsborg.

DSC4555
Under sen höst får Norrköping en ny och unik kreativ hubb – med livescen och musikstudios – mitt i stan. Musikens hus i Knäppingsborg blir en mötesplats för musiker som kommer att stärka kulturscenen och berika kulturlivet.

Vi letade egentligen efter en ny studiolokal men när vi hittade det här såg vi en möjlighet att göra någonting gott för stadens kulturliv”, förklarar Joakim Leion som tillsammans med kollegan Dennis Wenger vid Root Productions ligger bakom satsningen.

I Musikens hus planeras för en live-scen, arbetsplatser, gemensam lobby och sist men inte minst, fyra musikstudios som alla kommer att vara sammanlänkande.

Det finns många duktiga musiker i Norrköping, musikkulturen här är rik. De flesta studios och musikhus som finns ligger dock i stadens utkant”, förklarar Dennis Wenger. 

I det anrika kökshuset till Swartziska palatset i Knäppingsborg, kommer Musikens hus att hålla till och huset kommer att utgöra en kreativ hubb för nätverkande och utveckling inom kulturbranschen, mitt i stan. Något som är mycket efterlängtat i den under pandemitider  så utsatta kulturscenen. 

Det är med glädje vi välkomnar Joakim, Dennis och Musikens Hus till Castellum och Knäppingsborg. Det här kommer att bli en unik och välbehövlig mötesplats för musiker i staden. Musikbranschen har genomgått ett stålbad under pandemin och därför är det extra roligt att kreativa idéer och optimistiska krafter får ta överhand just nu”, säger Emil Colldin, fastighetschef Castellum i Norrköping.

Även Sandra Wall, näringslivsutvecklare vid Norrköpings Kommun, applåderar initiativet.

Att se två drivna entreprenörer, musiker och producenter göra skillnad i samverkan med en engagerad och modig fastighetsägare är otroligt spännande. Musikens hus blir en viktig drivkraft för tillväxten av lokala, engagerade och professionella musikaktörer i Norrköping och Region Östergötland och det stärker kulturlivet som helhet i Norrköpings kommun", säger Sandra Wall. 
Musikens Hus planerar för att slå upp portarna den 1 oktober – nedräkningen kan börja!

För mer information vänligen kontakta:
Emil Colldin, Fastighetschef Castellum Norrköping 011-442 05 14
emil.colldin@castellum.se

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 31 december 2021 uppgick fastighetsvärdet till ca 176 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030.Castellum
är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade. 
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum välkomnar Musikens hus till Norrköping (PDF) DSC4555 (JPEG) DSC4560 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden