Gå till huvudinnehåll

2022-11-11 | 08:00 (CET)

Castellum bygger nytt polishus på Hisingen

NPH gatuvy1
Nu startar bygget av Hisingens nya polishus på Exportgatan. Här skapar Castellum ändamålsenliga lokaler på platsen där Göteborgs-Postens gamla tryckeri en gång låg. Det nya polishuset är cirka 9 000 kvm stort och förväntas stå klart för inflyttning under andra kvartalet 2025.

Lokalpolisområde Storgöteborg Hisingen kommer flytta från lokalerna på Vågmästareplatsen, till nya lokaler med närhet till E6:an. Busshållplatsen kommer att flyttas närmare fastigheten och en ny gångväg byggs för att öka tillgängligheten för de som inte åker bil.

Polismyndigheten är en av Castellums största hyresgäster.
”Castellum är väldigt stolta över att få förtroendet att uppföra en komplex byggnad till Polismyndigheten och lokalpolisområde Storgöteborg Hisingen. Vi ser fram emot att 2025 få lämna över en toppmodern fastighet, som kommer hjälpa myndighetens dagliga och mycket viktiga arbete”, säger Mariette Hilmersson, region-vd på Castellum.
 

Castellums affär i korthet:

  • Investeringsvolym: ca 470 mkr
  • Uthyrningsbar yta: 9 000 kvm
  • Hyresvärde och kontraktlängd: ca 445 mkr över 15 år
  • Uthyrningsgrad: 100 %

För mer information vänligen kontakta:

Mariette Hilmersson, Vd Castellum Region Väst: 073-942 09 02
Rutger Arnhult, Koncernchef, Castellum AB: 070-458 24 70
 

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 186 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.

www.castellum.se

Dokument och filer

Release (PDF) NPH gatuvy1 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden