Gå till huvudinnehåll

2021-05-12 | 08:00 (CEST)

Castellum bygger om och välkomnar nytt i Norrköpings citykärna.

Castellum med hyresgäster i Norrköping
Castellum genomför just nu tre större ombyggnationer i centrala Norrköping. Hyresgäster som genomgår en förvandling är Butlers, Princess Hotell och Sushi Nara.

Promenadstråket som ligger parallellt med Drottninggatan kommer under några månader vara en byggarbetsplats och planen är att samtliga byggnationer ska stå klara senast hösten 2021.

-I dessa lite tuffare tider känns det riktigt bra att kunna utveckla serviceutbudet tillsammans med både nya och befintliga hyresgäster, säger Camilla Ejeskog, kommersiell förvaltare på Castellum i Norrköping.

Princess Hotell, som drivs av BHG i Norrköping AB och ingår i Best Western koncernen, har sedan några år tillbaka velat höja standarden på faciliteterna. Hotellet har för tillfället stängt på grund av den omfattande renovering som pågår och övernattningsgäster beräknas vara välkomna igen fr.o.m. oktober i år.

Butlers, en av Norrköpings mest etablerade restauranger, har under längre tid velat expandera och valde att satsa mitt under pågående pandemi. När man slår upp dörrarna för restaurangbesökare igen i början på maj, har verksamheten utökats till det dubbla, med förlängd uteservering som dessutom är öppen under vinterhalvåret.

Den tredje hyresgästen och nykomlingen i sammanhanget är Sushi Nara, som kontaktade Castellum under hösten 2020 med en förfrågan om lokal. Lokalen de tagit över ligger på S:t Persgatan i anslutning till Drottninggatan och ombyggnation pågår för fullt. Citys nya fine dining-tillskott räknar med öppna under sommaren.

-Extra roligt är att Castellum är en del i utvecklingen av stadskärnan tillsammans med kommunen och en rad andra fastighetsägare. Strategin är att skapa en attraktivare citykärna med fokus på samarbete, serviceutbud, event samt en trygg och säker miljö, berättar Emil Colldin, fastighetschef Castellum.

För ytterligare information kontakta:
Emil Colldin, Fastighetschef Castellum Norrköping, 0709-257744
Camilla Ejeskog, Kommersiell förvaltare Castellum Norrköping, 0709-257767 

Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se

 

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum utvecklar citykärnan (PDF) Castellum med hyresgäster i Norrköping (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden