Gå till huvudinnehåll

2021-05-26 | 08:00 (CEST)

Castellum bygger skräddarsydd anläggning i Malmö för last mile-aktören Budbee

Budbee Lockarp
Castellum tar ännu ett stort kliv på den svenska logistikmarknaden, denna gång genom ett markförvärv på bästa läge i Malmö. Målet är att skapa en toppmodern lager- och terminalanläggning skräddarsydd för Budbee.

-Detta blir ett flaggskepp i vår logistikportfölj. Vi ser fram mot ett långsiktigt samarbete med Budbee som är ett av de starkaste företagen inom lastmile distribution i Sverige, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Affären med Malmö stad har föregåtts av ömsesidigt positiva diskussioner, som nu landat i att Castellum köper nära 17 000 kvm mark i ett perfekt logistikläge med direktkoppling till E6/E20 och trafikplats Lockarp - en plats där flera logistikverksamheter etablerats under senare år. Projekteringen av den nya anläggningen sker i linje med Castellums nordiska etableringsplan för logistik, där hållbarhet går hand i hand med högteknologiska lösningar.

Budbee är experter på så kallad last mile-distribution, alltså förflyttningen av gods från en hub till en slutdestination, ofta en konsument. Castellums avsikt är att tillsammans med Budbee skapa Sveriges modernaste last mile-terminal, helt anpassad utifrån automation och med egen solenergi på taket för effektiv fastighetsdrift och laddning av elfordon.

-Pandemin och den snabbt ökande e-handeln har drivit på utvecklingen i logistikbranschen, där Malmö och Öresundsregionen vuxit fram som ett av norra Europas ledande logistiknav. Den här affären är gynnsam för alla parter, både för de inblandade bolagen och för staden Malmö och hela regionen, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum AB.

Den blivande anläggningen ska stå klar under 2022 och uppgår till 5 135 kvm uthyrbar yta, som Budbee hyr på ett åttaårigt kontrakt. Castellums investering beräknas till drygt 94 Mkr, och enligt Malmö stad ska satsningen kunna generera cirka 500 arbetstillfällen.

För mer information:
Ola Orsmark, vd Castellum Region Öresund, tel 0706-471070
Hans Sahlin, chef för logistik, Castellum AB, tel 0766-073087

Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se 

Dokument och filer

Prm Lockarp (PDF) Budbee Lockarp (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden