Gå till huvudinnehåll

2019-03-27 | 07:30 (CET)

Castellum först i Norden med WELL-registrerat kontorshus

D2016 09 21 Takterrass Castellum Eminent 300dpi
Castellums nybyggda fastighet Eminent i Malmö är Nordens första WELL-registrerade kontorshus. Intresset för Eminent har varit enormt och fastigheten är fullt uthyrd.

Den internationella certifieringen WELL utgår ifrån sju delar som alla påverkar hälsan: luft, vatten, ljus och ljud samt kost, motion och välbefinnande. WELL är den enda standarden som tar hänsyn till de mjuka värden som påverkar människors välbefinnande i arbetslivet. Eminent står färdigt i april och kontorshuset är fullt uthyrt.

”Intresset för Eminent har varit oerhört stort. Det är glädjande att allt fler arbetsgivare förstår värdet av att investera i sina medarbetares välmående. Vinsterna är många, som färre sjukskrivningar och stressrelaterade sjukdomar. Friska och nöjda medarbetare presterar bättre och höjer därmed företagets lönsamhet”, berättar Henrik Saxborn, koncernchef Castellum AB.

Eminents cirka 10 000 kvadratmeter är fördelade på sju våningsplan. Hyresgästerna som kommer flytta in under april till augusti 2019 är Boozt, Mindpark, Pergo, Diaverum, Puls & Träning och Icopal. Fastigheten inrymmer bistro, gym, gemensamma konferenslokaler och coworking. Eminent har även en gemensam takterrass med odlingar till bistron och utearbetsplatser.

Med enbart 15 minuters tågresa från Köpenhamns flygplats Kastrup och ett par minuter från Malmö Central är det snabbt och lätt att ta sig till Eminent, som ligger mitt i den expansiva stadsdelen Hyllie. För cykelpendlarna finns dessutom ett välutrustat cykelgarage med omklädningsrum och möjlighet att reparera sin cykel, för att helt i linje med WELL stimulera till vardagsmotion. Förutom WELL Guld är Eminent även certifierat med Miljöbyggnad Guld.

Fakta WELL
WELL-certifieringen etablerades i USA år 2014 efter sex års forskning och utveckling på området. Genom att integrera vetenskaplig och medicinsk forskning på miljöbetingad hälsa, beteende och riskfaktorer utformades en internationell standard som appliceras på byggnationens design, konstruktion och drift. De områden som ingår i WELL är luft, ljus, ljud, vatten, motion, kost och välbefinnande. Certifieringen utfärdas efter godkännande av tredje part och går att uppnå i nivåerna silver, guld och platina. En omcertifiering äger rum var tredje år.
För ytterligare information kontakta:
Henrik Saxborn, koncernchef Castellum AB, 031 60 74 50 

Fördjupad information om Eminent:
https://www.castellum.se/vara-projekt/eminent/

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.
   Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.
   Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Castellum AB (publ), Box 2269, 403 14 Göteborg | Org nr 556475-5550   | Tel 031-60 74 00 | www.castellum.se 

Dokument och filer

201903261260 1 (PDF) D2016 09 21 Takterrass Castellum Eminent 300dpi (JPEG) A2016 09 21 Exteriör Castellum Eminent 300dpi (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden