Gå till huvudinnehåll

2021-07-01 | 13:00 (CEST)

Castellum förvärvar kontorsfastighet i Solna Strand från Humlegården för cirka 950 Mkr

Aprikosen3 fotografGustavKaiser
Castellum förvärvar kontorsfastigheten Aprikosen 3 från Humlegården och tar därmed ett kliv in i ett av Solnas mest etablerade kontorsområden. "Det känns klockrent för oss att ta plats i Solna Strand som är ett väletablerat kontorskluster med goda kommunikationer och med närhet till bra service. Fastigheten har en bra hyresgästbas och ger oss utvecklingsmöjligheter samt är ett naturligt steg i vår ambition att växa ytterligare i Solna", säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

Solna Strand är en delmarknad belägen mellan Sundbyberg och Huvudsta utmed Bällstaviken. Man når området enkelt oavsett transportsätt och det tar endast cirka 10 minuter in till Stockholm City med tunnelbana. Det är ett väletablerat kontorskluster som kommer fortsatta att utvecklas som kontorsmarknad.

"Läget med närhet till både tunnelbana och större trafikleder är en av många kvaliteter", konstaterar Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr. "Det nya förvärvet stärker vår position i Stockholm och vårt produkterbjudande i delmarknaden Solna".

Aprikosen 3 byggdes 1972 och består av en hög- respektive lågdel. Fastigheten består av flexibla ytor i god standard och är certifierad enligt BREEAM In-Use "Very Good". De fem största hyresgästerna står för ca 38% av hyresvärdet.

Affären i korthet:
Castellum förvärvar fastighetsägande bolaget till kontorsfastigheten Aprikosen 3 av Humlegården Holding III AB
Förvärvspris: cirka 950 Mkr inklusive omkostnader
Tillträde: 1 september 2021
Uthyrbar area: 21 573 kvm
Årligt hyresvärde: cirka 56 Mkr
Större hyresgäst: Fenix Outdoor AB
Ekonomisk uthyrningsgrad: 92%
Genomsnittlig kontraktsduration (år): ca 2,4

För mer information vänligen kontakta:
Henrik Saxborn, VD Castellum AB, tel 0706-94 74 50
Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör Castellum AB, tel 0706-47 12 61

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Solna Strand (PDF) Aprikosen3 fotografGustavKaiser (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden