Gå till huvudinnehåll

2021-06-07 | 13:00 (CEST)

Castellum har byggstartat kvarteret Infinity i Hagastaden

Vy 01
Nyligen togs det första spadtaget till Infinity som uppförs i Hagastaden med en investeringskostnad på totalt ca 1,7 miljarder kronor. Byggnaden kommer omfatta ca 20 000 kvm kontor med ett öppnande och välkomnande entréplan utformat för publik verksamhet.

”Det känns bra att vara igång med Infinity, vårt största projekt i Hagastaden. Här ser vi fram emot att kunna tillskapa moderna arbetsplatser med stort fokus på möte och utbyte mellan de som kommer att jobba i fastigheten. Parallellt med våra övriga projekt i Hagastaden är vi stolta över att kunna bidra till stadsutvecklingen i hela Hagastaden, säger Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr.
Infinity planeras stå färdigt 2025 efter omfattande husbyggnads- och grundläggningsarbeten från Castellum samt uppfyllnads- och infrastrukturarbeten från Stockholms stad. Sedan tidigare finns Castellum på plats i Hagastaden med Isotopen, belägen på Torsplan. Utöver Infinity planeras för projekten Emerald House och Jubileumshuset - de två sistnämnda i samarbete med HSB för att skapa synergier mellan boende och arbetsplatser som säkerställer liv och aktivitet alla dagar i veckan.

"Infinity får alla de kvaliteter som är vägledande när vi bygger för framtiden. Med fokus på hälsa och välmående, solceller på taket och WELL-certifiering bidrar vi med vårt kunnande inom framtidens flexibla och hållbara arbetsplatser", säger Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr.
 

Fakta om Infinity:

Antal våningsplan: 12 våningar ovan mark samt 2 källarplan

LOA: ca 19 800 kvm

BTA: ca 26 600 kvm

Byggstart: maj 2021

Beräknad inflyttning: 2025

Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Guld och WELL
 

För mer information vänligen kontakta:
Martin Bjöörn, VD Castellum region Stockholm-Norr, 08 602 33 11

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Infinity byggstart (PDF) Vy 01 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden