Gå till huvudinnehåll

2021-11-08 | 13:00 (CET)

Castellum kopplar fastare grepp på logistikmarknaden i Öresund

Drevet 1 low
Med nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg växlar Castellum upp sin tillväxtresa inom logistiksegmentet. Nyproduktionen på bästa läge i Långeberga omfattar 22 000 kvadratmeter och görs i samverkan med Serneke.

”Det känns mycket bra att förstärka vår närvaro på klassisk logistikmark i ett av landets absolut bästa lägen,” sade Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund då projektet idag inleddes med ett symboliskt spadtag.

Helsingborg brukar rankas som Sveriges näst bästa logistikstad (efter Göteborg), mycket tack vare sina geografiska förutsättningar i skärningspunkten mellan E6 och E4 samt med landets näst största hamn. Långeberga är ett väl etablerat logistikområde som samtidigt står inför en omfattande expansion, där Castellums nysatsning är en viktig del. Två byggnader på 9 000 respektive 11 500 kvadratmeter anläggs på tomten Drevet 1 som förvärvats från Skanska.

-Helheten blir grön och inbjudande med lummig natur och vattendrag, en betydligt trevligare inramning än vad logistik normalt förknippas med, säger Ola Orsmark som förrättade måndagens symboliska spadtag tillsammans med Ola Serneke, VD för byggentreprenören med samma namn, Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och Magnus Åberg, VD för teknikkonsulten Bengt Dahlgren AB.

”Det är närmare åtta år sedan vi byggde ny logistik i Helsingborg. Nu är vi tillbaka med besked och markerar vår kraftsamling för att växa både på den svenska och danska sidan av Öresund,” konstaterar Hans Sahlin, logistikchef på Castellum AB.

Fakta om Drevet 1
Uthyrningsbar yta: 22 000 kvadratmeter
Adress: Dynamogatan i Helsingborg
Certifiering: Miljöbyggnad Silver
Energi: taket bebyggs med nära 20 000 kvadratmeter solceller
Inflyttning: planerad till Q3 2022

För mer information:
Ola Orsmark, VD Castellum Region Öresund, tel 040-38 37 26
Hans Sahlin, chef för logistiksegmentet på Castellum AB, tel 031-60 74 65

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 124 miljarder kronor, inklusive vår andel i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,9 miljonerkvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Drevet 1 (PDF) Drevet 1 low (JPEG) Drevet 3 AW (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden