Gå till huvudinnehåll

2020-06-18 | 13:00 (CEST)

Castellum nyckelspelare när Uppsala expanderar citykärnan

Boländerna 9 1   190821   Sweco
Nu kliver stadsdelen Främre Boländerna ur skuggorna och in i Uppsalas finrum. Med nya kontorsbyggnader, butiker, restauranger utökas den växande stadskärnan i landets fjärde stad. Kommunen har nu beslutat om samråd för den första av flera detaljplaner. "Det handlar om ett område med perfekt läge och enorm potential. Vi har en framträdande roll och deltar aktivt i den spännande utvecklingen", säger Robert Ahlstedt som är affärsområdeschef på Castellum i Uppsala.

Främre Boländerna ligger direkt öster om järnvägen och det livliga Resecentrum. Området har länge dominerats av småskalig industri och logistikverksamhet. Jobb och arbetsplatser är också ledstjärnor i visionen om en framtida bebyggelse med arbetsplatser i form av kontor, hotell och laboratorier. Tanken är att ge stadsdelen ett levande stadsliv dygnet runt. Uppåt 11 000 personer kan komma att verka här i innerstadens entreprenöriella nav, där direktkopplingen till järnväg och närheten till Arlanda och Stockholm är uppenbara fördelar.

"Med vår erfarenhet av att skapa framgångsrika och innovativa arbetsplatser finns alla möjligheter att möta kraven på framtidens arbetsliv, inte minst när det gäller hållbarhet och hälsosamma arbetsplatser", säger Robert Ahlstedt.För att kunna genomföra omvandlingen justerar kommunen etappindelningen så att genomförandekraften ökar för etapp Ställverket, som även utökas med en av de större fastigheterna i området, Boländerna 8:1. Planområdet Ställverket är cirka 8,5 hektar stort och omfattar 14 fastigheter med sammanlagt tio olika fastighetsägare. Planen medger byggnader på upp till 36 meters höjd närmast Resecentrum och vid de större parkerna.

"Boländerna ligger bokstavligen granne med Centralstationen, mer centralt än något annat läge med utvecklingspotential i Uppsala. Vi är stolta och väldigt engagerade i denna satsning på näringslivet i landets fjärde stad", säger Robert Ahlstedt.

Kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S), konstaterar att Främre Boländerna blir ett attraktivt läge för arbetsplatser i en levande stadsmiljö och lyfter fram samarbetet med de fastighetsägare som medverkar aktivt i planeringen. Aktuella fastighetsägare i dagsläget är Castellum, Vasakronan, Rosendal, Stiffler, Pronordic, BRF Kvoten, Nylunds och Weilands.

För ytterligare information kontakta: 

Robert Ahlstedt, affärsområdeschef på Castellum i Uppsala, 018-60 66 52

 

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 96,3 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 17 städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Castellum rankas som det mest jämställda av 600 börsnoterade europeiska bolag av European Women on Boards 2020. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Castellum har under 2019 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB. Det innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler. Dessutom tilldelades Castellum guldnivå för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information besök www.castellum.se.

Dokument och filer

Release (PDF) Boländerna 9 1 190821 Sweco (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden