Gå till huvudinnehåll

2021-04-30 | 08:00 (CEST)

Castellum och HSB i samarbete kring nya stadskvarteret Söderport i Örebro.

Söderport
Nu är det klart med framtidsplanerna för kvarteret i det prioriterade utvecklingsområdet Örnsro. Kvarteret som ska byggas går under namnet Söderport får bostäder, förskola, parkering och en kontorsbyggnad.

Castellum har förvärvat kontorsbyggrätten av HSB som ansvarar för lägenheter, förskola och parkeringslösningar. Kontorshuset, som blir porten in till det nya kvarteret, blir ett modernt och funktionellt kontorshus med ett ben i city och ett ben vid stråken kring Svartån och Örnsro.

- Det känns jättekul att fortsätta stadsutveckla Örebro och inte minst att få vara en del av utvecklingen kring Örnsro. Vi kommer att ha en nära dialog med HSB kring utformandet av kontorshuset för att kvarteret ska upplevas som en helhet. Vi ser fram emot att kunna erbjuda kontorsmarknaden ett nytt modernt kontorshus i ett mycket bra läge, säger Nicklas Westberg, affärsområdeschef, Castellum Örebro.
Parterna är ense om hur viktigt det är att hela kvarteret Söderport ska uppfattas som en helhet med stort fokus på hållbarhet och med en grön inramning.

- Vi är glada över samarbetet med Castellum och ser positivt på den variation i stadsmiljön som kontorshuset medför. Vår ambition med området är att skapa ett välplanerat och tryggt bostadskvarter med ca 400 attraktiva lägenheter som har en tydlig miljöprofil, berättar Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna.

Totalt omfattar Söderport ca 40 000 kvm och byggrätten för kontorshuset är ca 5 200–7 500 kvm. Förvärvet inkluderar även 50 parkeringsplatser. Detaljplanearbete pågår och den nya detaljplanen förväntas vinna laga kraft i slutet av 2021. Om tidsplanen håller innebär det att byggnationen kan påbörjas under 2022.
HSB är Sveriges största medlemsägda, kooperativa organisation och arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas. HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst. HSB MälarDalarna har verksamhet i Dalarnas, Västmanlands och Örebro län.

För ytterligare information kontakta:

Nicklas Westberg, Affärsområdeschef Castellum Örebro, 0721-60 58 51
Sara Almcrantz, Byggchef HSB MälarDalarna, 010-303 27 36

 

Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum och HSB i samarbete (PDF) Söderport (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden