Gå till huvudinnehåll

2020-02-21 | 09:00 (CET)

Castellum rekryterar HR-direktör från Volvo Cars

Helena Dino
Helena Dino tillträder som ny HR-direktör på Castellum 1 maj. Helena har lång erfarenhet från olika chefsbefattningar på Volvo Cars och Volvo Ocean Race. 

Helena Dino kommer senast från en roll som Senior Director People Experience på Volvo Cars. Under sin karriär har Helena jobbat engagerat med kultur och relationsfrågor där förändringsledning och mångkulturella samarbeten stått i fokus.

"Jag ser fram emot att bli en del av Castellum och bolagets ambitiösa planer för framtiden. Med min erfarenhet av ledarskapsutveckling och medarbetarskap hoppas jag kunna bidra till att stärka Castellums attraktionskraft som arbetsgivare i en allt hårdare konkurrens", säger Helena Dino.

Som HR-direktör inom Castellum kommer Helena Dino att vara övergripande ansvarig för koncernens Human Resources. Hon ingår i koncernens ledningsgrupp och rapporterar till verkställande direktör Henrik Saxborn.

"Vi välkomnar att Helena genom sin breda erfarenhet kommer att fortsätta utvecklingen av vår kultur, vår ledarfilosofi och investera i den viktigaste resurs vi har, våra medarbetare", säger Henrik Saxborn, verkställande direktör, Castellum AB. 

Castellum har ca 400 anställda på 17 orter i Sverige, samt i Köpenhamn och Helsingfors. Under flera år har Castellum jobbat engagerat med jämställdhet och mångfald på alla ledande befattningar och inom alla yrkeskategorier. Castellum blev nyligen utnämnt till det mest jämställda av de 600 största börsbolagen i Europa av European Women on Boards.

Castellum arbetar för att 20 procent av medarbetarna ska ha utländsk bakgrund eftersom mångfald är viktigt för prestation och resultat men också för att spegla befolkningen och Castellums kunder. Målet om 20 procent är utmanande då endast 4 procent av medarbetarna på Castellum har utländsk bakgrund idag.

"Vi jobbar hårt med våra mål kring jämställdhet och mångfald eftersom vi vet att det gör oss bättre och ger högre resultat", säger Henrik Saxborn.

 

För ytterligare information kontakta:
Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB, 031-60 74 50

 

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 95,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 17 städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Castellum har under 2019 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB. Det innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler. Dessutom tilldelades Castellum guldnivå för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information besök www.castellum.se.

 

 

Dokument och filer

Release (PDF) Helena Dino (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden