Gå till huvudinnehåll

2020-02-06 | 10:15 (CET)

Castellum tar för 4:e gången plats i prestigefyllda The Sustainability Yearbook

Filip Elland
För fjärde året i rad har Castellum blivit inkluderade i The Sustainability Yearbook som ett bevis på sitt dedikerade hållbarhetsarbete. Årsbokens medlemmar är de företag som tillhör de bästa 15 procenten av sin bransch baserat på den årliga hållbarhetsutvärderingen - The Corporate Sustainability Assessment - redovisat av S&P Global och RobecoSAM.

S&P Global och RobecoSAM redovisar årligen ett index kring hur världens största företag inom respektive bransch presterar inom hållbarhet. De företag som presterar i topp kvalificerar sig till årsboken. Målsättningen med det prestigefulla indexet är att styra investerare mot mer hållbara investeringar. I årets upplaga är totalt 4 710 företag i 61 industrier från hela världen granskade.

"Vi är mycket glada och hedrade att ännu en gång ta plats i The Sustainability Yearbook. Det är ett bevis på att vi hela tiden blir bättre på hållbarhet, framförallt med tanke på att ribban höjs år för år för att lyckas nå en sådan här topplacering", säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum. 

Castellum placerade sig i år på en femte plats över de fastighetsbolag runt om i världen som presterar bäst inom hållbarhet och ingår i årsboken. Inget annat nordiskt fastighetsbolag är inkluderat utöver Castellum. Totalt fick bolaget 79 av 100 möjliga poäng. 

Länk till rankinglista - The Sustainability Yearbook 2020  

 

För ytterligare information kontakta:
Filip Elland, hållbarhetschef Castellum, 0703-20 63 26
Ulrika Hultgren, t.f. presschef Castellum, 0738-56 73 16

 

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 95,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,1 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 17 städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Castellum har under 2019 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB. Det innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler. Dessutom tilldelades Castellum nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information besök www.castellum.se.

Dokument och filer

Release (PDF) Filip Elland (JPEG) Yearbook 2020 Square (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden