Gå till huvudinnehåll

2021-06-30 | 08:00 (CEST)

Castellum tecknar sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen om nya moderna och flexibla lokaler.

Götaland 5 MG 2994
Castellum i Jönköping har tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen om ca 5 500 kvadratmeter. Castellum gör även stora investeringar i anpassningen av Länsstyrelsens befintliga lokaler för att möta kraven på framtidens arbetsplatser.  

Länsstyrelsen har bedrivit sin verksamhet i samma lokaler och i gällande fastighet sedan 1957. 2018 gick Länsstyrelsen ut med en öppen lokalförfrågan där man efterfrågade mer moderna och flexibla lokaler, allt för att stödja verksamhetens arbetssätt och det eget framtagna lokalprogrammet. Länsstyrelsen valde slutligen Castellums förslag till ombyggnation av befintliga lokaler. Det nya hyresavtalet gäller för ca 5 500 kvadratmeter kontorsyta på Hamngatan 4 i Jönköping.

- Vi känner oss oerhört stolta över att Castellum fått Länsstyrelsens förtroende att tillsammans med dem, skapa moderna och ändamålsenliga lokaler i en anrik byggnad. Byggnaden kommer bli helt fantastisk när den öppnas upp och ljuset får släppas in i den idag väldigt slutna fastigheten. Äldre unika detaljer kommer få stå i centrum och mötas av nya moderna material och modern teknik. Det bästa av två världar helt enkelt, säger Thomas Bergström, projektutvecklare Castellum Jönköping.

Den aktuella fastigheten ligger inom det gamla slottsområdet i Jönköping där Castellum äger och förvaltar flertalet byggnader. Området är också ett av Castellums största utvecklingsområden. Just nu byggs den nya domstolsbyggnaden och under sommaren 2022 beräknas flaggskeppet Werket att öppna, med allt från arbetsplatser, gym, restauranger och annan service.

Länsstyrelsen med sina 260 anställda kommer under renoveringsperioden tillfälligt att flytta till just Werket. Flytten sker under juli månad och renoveringen av fastigheten påbörjas i augusti. Inflyttning i de nya upprustade lokalerna beräknas ske augusti 2022.

- Vi är glada över att både få funktionella och moderna lokaler, samtidigt som vi har kvar närheten till exempelvis buss- och järnvägsstation som ger goda pendlingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Karin Stridh, Verksamhets- och budgetcontroller på Länsstyrelsen.
Med hög fokus på hållbarhet kommer fastigheten även att uppgraderas till att certifieras enligt BREEAM In-use, med betyget Very Good. För Castellum innebär denna satsning en stor kvalitetsförflyttning av en befintlig fastighet i ett av stadens bästa lägen.

För ytterligare information kontakta: 
Andreas Georgii, affärsområdeschef Castellum Jönköping, telefon 070-9257725
Thomas Bergström, projektutvecklare, Castellum Jönköping, telefon 036-5801154
Fredrik Georgsson, förvaltare, Castellum Jönköping, telefon 036- 5801156
Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum skriver nytt avtal med Länsstyrelsen (PDF) Götaland 5 MG 2994 (JPEG) Kv Götaland Bild1 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden