Gå till huvudinnehåll

2021-04-28 | 13:00 (CEST)

Castellum tecknar tioårigt hyresavtal med Visma om nya moderna lokaler i Växjö.

3 350421 80 Visma   Växjö 076
Castellum i Växjö har tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal med Visma om 6 300 kvadratmeter kontorsyta. Castellum gör även stora investeringar för att anpassa lokalerna för att ge medarbetarna bättre balans mellan kontors- och hemarbete.

-Det känns bra att få fortsatt förtroende hos Visma och att utveckla Växjös näringsliv med attraktiva kontor som lockar fler medarbetare. Givetvis är det extra positivt att komma överens om ett så långt avtal i dessa tider, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum.

Det nya hyresavtalet gäller för 6 300 kvadratmeter kontorsyta på Sambandsvägen i Växjö, med ett hyresvärde på 147 Mkr över avtalsperioden och investeringen uppgår till ca 49 Mkr.

Vismas cirka 500 medarbetare har nästan uteslutande arbetat hemifrån sedan pandemin startade. Samtidigt har företaget lyckats fortsätta expandera under hela perioden. Lokalerna anpassas nu till ett flexibelt arbetsliv där många söker en variation mellan distansarbete och närvaro på kontoret.

Arbetet med kontorslokalerna är redan igång och det nya kontoret utformas med fokus på gemensamma utrymmen och flexibla miljöer. Ett nytt cykelgarage ska stimulera till mer hållbart resande. Tillkommer gör även bland annat ett café i entréplan och en padelbana på innergården. Renoveringen pågår under andra halvåret 2021 och lokalerna kommer stegvis att tas i bruk under året.

-Att få nya moderna lokaler känns väldigt inspirerande. Ombyggnaden ger oss ännu bättre förutsättningar att fortsätta växa med våra medarbetares välmående i centrum, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

 

För ytterligare information kontakta:

Jenny Rungegård, affärsområdeschef Castellum, 072-229 22 44
Charlotte von Sydow, vd, Visma Spcs, 070-392 01 22Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum skriver avtal med Visma (PDF) 3 350421 80 Visma Växjö 076 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden