Gå till huvudinnehåll

2022-10-18 | 08:59 (CEST)

Castellum utsedd till världens mest hållbara kontorsutvecklare för sjunde året i rad

Idag publiceras Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), som för sjunde året i rad visar att Castellum är världsledande i hållbarhet inom kategorin Kontor/Industri med 92 poäng av 100 möjliga.

”Det är också glädjande att vi behåller vårt toppbetyg (99 poäng av 100) inom hållbar projektutveckling där vi placerar oss på andra plats bland de svenska fastighetsbolagen och på tredje plats på världsrankingen. Detta är ett kvitto på att vår strategi fungerar och att vi är på rätt väg, men det visar också att för många gör för lite. Möjligheten att minska sina utsläpp bland annat genom bättre materialval och smartare konstruktion är fortsatt väldigt stor”, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum AB.

GRESB är ett internationellt benchmarkverktyg som mäter och utvärderar fastighetsbolags och fastighetsfonders hållbarhetsarbete. I år omfattas 1 820 fastighetsbolag och fonder i 74 länder, vilket täcker en stor del av den globala fastighetsmarknaden. Utvärderingarna och analyserna hjälper stora investerare att ta välgrundade beslut för att göra mer hållbara placeringar.  

Intresset att investera hållbart har ökat markant de senaste åren och för att nå våra gemensamma globala mål och uppnå en klimatneutral värld kommer hållbara investeringar vara ännu viktigare framåt”, säger Filip Elland, hållbarhetschef Castellum AB.

 

För mer information vänligen kontakta:

Filip Elland, Hållbarhetschef Castellum AB, 031- 60 74 26, filip.elland@castellum.se

 

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 juni 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 185 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
 

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

 

Dokument och filer

Release (PDF)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden