Gå till huvudinnehåll

2019-09-09 | 07:00 (CEST)

Castellumägda United Spaces får prestigeuppdrag av Geely

Yvonne Sörensen Björud
Castellumägda coworkingbolaget United Spaces har ingått ett samarbetsavtal med den kinesiska industrikoncernen Geely. Samarbetet innebär att United Spaces kommer ha helhetsansvar för utveckling och drift av en stor coworkingverksamhet belägen i Geelys nya jättesatsning, som går under arbetsnamnet Geely Innovation Centre in Europe, och är under utveckling på Lindholmen i Göteborg.

Med bakgrund av Geelys uttalade syn på Sverige som sitt andra hem har man valt att placera sin nya innovationshub med 3 500 toppmoderna arbetsplatser i Göteborg. Visionen för denna strategiskt viktiga etablering är att skapa ett campus där alla Geelys verksamheter finns presenterade med fokus på tvärkulturellt utbyte, ömsesidigt lärande och innovativa teknologiers framväxt. Målsättningen är att uppmuntra till öppenhet och samarbete för att generera innovation. 

För att lyckas nå denna vision har man valt United Spaces som partner för att etablera en stor coworkingmiljö, dvs. en yta med flexibla arbetsplatser för människor från olika verksamheter och som bjuder in till dialog och samarbete.

”Detta är ett viktigt och prestigefullt samarbete för oss. Vi är oerhört stolta över att få förtroende att vara en del i utformandet av Geely Innovation Centre in Europe. Vi delar samma vision, vilket handlar om att skapa en flexibel och dynamisk arbets- och mötesplats som är hållbar och inspirerande samt uppmuntrar till samarbete och kreativitet”, säger Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces.

Kontors- och mötesfaciliteterna som United Spaces ska utveckla är med nordiska mått en stor coworkingsatsning. Den totala ytan är på 4 000 kvm och kommer att rymma 500-600 personer. Samarbetsavtalet mellan United Spaces och Geely löper på tio år och innebär en initial investering omkring 14 miljoner kronor. Arbetsplatsen ska vara klar för bruk under 2021.

”Vi är övertygade om att United Spaces, pionjären inom coworkingkoncept, är den bästa partnern för Geely i vår strävan att skapa ett öppet, inbjudande och kollaborativt campus, där innovationer skapas genom samverkan”, säger Magnus Koch, Head of Operation Geely Innovation Centre in Europe.

Geely Innovation Centre in Europe kommer att vara helt färdigställt 2022, omfatta 104 000 kvm bruttoyta och bestå av fem byggnader. Utöver kontorsplatser planerar man även för kaféer, restauranger, butiker och hotell som kan nyttjas av Geely samt av allmänheten.

Om coworking:
Våra arbetssätt förändras i takt med att nya generationer kommer in på arbetsmarknaden, tekniken utvecklas och behoven av nätverk och samverkan ökar. Förändringarna påverkar våra arbetsplatser och ökar kraven på flexibilitet och nya tjänster. Coworking är ett svar på de förändrade behoven. Inom cowoking tecknar företag medlemskap som ger möjlighet att nyttja arbetsplatser som inbjuder till möten, samarbeten, kunskapsutbyte och ett delat tjänsteutbud. Coworking har redan gjort intåg i flera storstäder och spås en stark tillväxt de kommande åren. I centrala London och på Manhattan i New York utgör exempelvis coworking redan 25-30 procent av nytecknade avtal på kontorsmarknaden.

För ytterligare information kontakta:

Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces, 070-984 10 77

 

United Spaces är en av nordens ledande aktörer inom coworking med drygt 13 000 kvadratmeters kontorsyta i regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Bolagets idé är att skapa en kontors- och mötesplats för medlemmar som vill se sig själva och sina företag växa, som vill attrahera talanger, hitta idéer och skapa kontakter. United Spaces grundades för 20 år sedan av Göran Garberg och Lars Rydén och ägs sedan 2019 av Castellum. För ytterligare information besök www.unitedspaces.com.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 91,4 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,2 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information besök www.castellum.se.

Dokument och filer

Release (PDF) Yvonne Sörensen Björud (JPEG) Coworking (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden