Gå till huvudinnehåll

2020-11-27 | 13:00 (CET)

Charge Amps laddar för hållbar framtid hos Castellum i Frösunda

F4I2204
Elbilsrevolutionen rullar allt fortare och som Nordens mest hållbara fastighetsbolag stöder vi gärna utvecklingen - som i Stora Frösunda där gröna innovationsbolaget Charge Amps nu tar fram nya smarta laddlösningar i våra toppmoderna lokaler.

För tio år sedan fanns det 190 elbilar registrerade i Sverige. Nu till årsskiftet beräknas den siffran vara 58 000 (enligt branschbevakaren Allt om Elbil). Och då är hybridbilarna inte ens medräknade. Det är alltså en extremt snabbväxande marknad som Charge Amps AB agerar på. Det svenska greentech-bolaget utvecklar och tillverkar smarta, användarvänliga laddlösningar med design i framkant för eldrivna fordon. Bolaget grundades 2012 och laddar bilar på 32 marknader globalt. All utveckling och tillverkning sker i Sverige. Verksamhetens hjärta ligger i Castellums lokaler intill E4:an i Haga Norra, strax utanför tullarna.

"Hos Castellum hittade vi en lokal som fyllde våra behov och även kunde anpassas ytterligare för en lösning som vi känner oss väldigt nöjda med. Vår verksamhet består av mycket teknikutveckling av både hårdvara och mjukvara, och vi hade många krav som skulle uppfyllas. Det tycker vi att Castellum lyckats mycket bra med", säger Anders Bergtoft, VD på Charge Amps.

De moderna kontorslokalerna ligger i fastigheten Stora Frösunda 3 som blivit ett landmärke för de resenärer som passerar huvudstadens norra infart varje dag.

"Att minska bilismens miljöpåverkan är helt i linje med Castellums klimatagenda. Charge Amps etablering hos oss i Frösunda ser jag som ett kvitto på vi har attraktiva kontor anpassade för företagens utveckling", säger Christian Bouvier, affärsområdeschef på Castellum.

För ytterligare information kontakta:

Christian Bouvier, affärsområdeschef Castellum Region Stockholm-Norr, tel 08-6023387

Anders Bergtoft, VD Charge Amps AB, tel 0761-050753

Om Castellum:

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 98 miljarder kronor. Vi finns i 17 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.

www.castellum.se

Dokument och filer

Release (PDF) F4I2204 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden