Gå till huvudinnehåll

2022-09-21 | 08:00 (CEST)

De blir Uppsala Lighthouse första hyresgäst

HEAT Castellum UppsalaLighthouse
Intresset för att etablera sig i företagskvarteret Främre Boländerna är stort och redan nu har Castellum tecknat avtal med en framtida hyresgäst.


Visionsbild av Uppsala Lighthouse i Främre Boländerna. Illustration: WalktheRoom

Främre Boländerna är tänkt att bli Uppsalas nya, centrala etableringsområde för innovationsföretag. Här kommer Castellum skapa hållbara arbetsplatser för företag inom Life science, innovation och Tech. Redan nu är första hyresgästen till Uppsala Lighthouse klar, det blir Heat Restauranger som flyttar in på bottenplan.

”Det känns jätteroligt att ha hittat ett samarbete med en väldigt duktig restaurangentreprenör, det är viktigt att vi bäddar för bra service i området och det här är ett steg i rätt riktning”, säger Theresa Söderlund, projektuthyrare vid Castellum i Uppsala.   

”En mötesplats”

Castellum satsar stort på bottenvåningen, som öppnar upp sig mot parken utanför. 

”Här vill vi erbjuda ytor för arbete, event, spontana och bokade möten samt lunchservering. Allt i ett. Vi vill skapa en mötesplats för företagen i huset och i hela området. Det här är ett fantastiskt utvecklingsområde i ett centralt läge, lika nära resecentrum som Stora torget. Det här blir en ny del av innerstaden, dessutom med gröna omgivningar”, förklarar Theresa Söderlund.

Tanken är att knyta samman företagskvarteret med de gröna ytorna, att skapa en naturnära helhet.

”Vi vill skapa en avstressande miljö med utrymme för rekreation och vi kommer plocka in naturen interiört, på olika sätt”, berättar Theresa vidare.

Mycket glada för samarbetet

”Vi är mycket glada över att redan i en tidig fas ha hittat ett samarbete med Castellum gällande Främre Boländerna. Området har extremt stor potential med sitt fantastiska läge och vi ser fram emot att kunna erbjuda vår hemlagade lunch till hyresgäster och besökare i området. Vi ser mycket fram emot att ta emot de första gästerna om ett par år på Heat Uppsala Lighthouse”, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger. 

Detaljplanen för första etappen av Främre Boländerna har vunnit laga kraft. Preliminär inflytt beräknas till år 2025. 


Från vänster: Daniel Wärnmark, grundare/ägare HEAT, Theresa Söderlund, projektuthyrare Castellum Uppsala, Jesper Hofmann, VD HEAT och Robert Ahlstedt, affärsområdeschef Castellum Uppsala. Foto: Fredrik Claesson

För mer information vänligen kontakta:
Robert Ahlstedt, Affärsområdeschef Castellum Uppsala, +46 18 60 66 52 
Theresa Söderlund, Projektuthyrare Castellum Uppsala, +46 70 577 12 60

Om Castellum 

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.  

En värd bortom det förväntade.  

www.castellum.se 

Dokument och filer

De blir Uppsala Lighthouse första hyresgäst (PDF) HEAT Castellum UppsalaLighthouse (JPEG) Castellum Uppsala Lighthouse visionsbild (JPEG) Baaab3249c0a8a50_800x800ar (JPEG) 8455083Da9c7afbd_800x800ar (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden