Gå till huvudinnehåll

2020-10-19 | 08:00 (CEST)

EU-politiker besöker Castellums soligaste tak för att lära mer om solenergi

På Hisingen Logistikpark i Göteborg har Castellum byggt en av Europas största solcellsanläggningar på tak - en satsning som nu också väckt EU:s intresse. Fredag 23 oktober kommer EU-parlamentarikern Jörgen Warborn på besök för att ta del av Castellums verksamhet och höra mer om solenergins potential. Media är välkomna att följa med upp på taket som motsvarar fem fotbollsplaner.

2019 påbörjade Castellum hela 14 projekt med nya större solcellsanläggningar. Störst är Hisingen Logistikpark där 30 000 kvadratmeter tak kan producera 3,3 miljoner kilowattimmar - som motsvarar ett års elförbrukning i 660 standardvillor. Anläggningen tas i drift i november, och planeras börja leverera hållbar el från årsskiftet.

"Med egna erfarenheter som entreprenör är jag alltid nyfiken på hur framgångsrika företag lyckas genomföra okonventionella projekt. Jag ser fram emot besöket på Hisingen och att få veta mer om både solenergi och Castellums övriga satsningar, som ledande aktör inom hållbar utveckling i sin bransch", säger Jörgen Warborn (M). 

Castellums VD Henrik Saxborn medverkar tillsammans med Anna Kinberg Batra, styrelseordförande för Soltech Energy som levererat solcellsanläggningen och bidrar till att integrera solen i samhällsutveckling, industrier och bostäder. "Jag är stolt över att få visa upp vår fina anläggning och berätta om framtiden. Vårt mål är att med solceller nå helt förnybar energiförsörjning till våra fastigheter och därmed till våra hyresgäster", säger Henrik Saxborn.

Medverkande på rundvandringen:

  • Jörgen Warborn (M), ledamot i EU-parlamentet
  • Henrik Saxborn, VD Castellum AB
  • Mariette Hilmersson, VD Castellum Region Väst
  • Filip Elland, hållbarhetschef Castellum
  • Anna Kinberg Batra, styrelseordförande Soltech Energy
  • Stefan Ölander, VD Soltech Energy

Media är givetvis välkomna att bevaka denna strålande händelse. Anmälan sker till Anders Westgårdh, presschef Castellum 0738-567316 eller anders.westgardh@castellum.se

Tid och plats:

  • Fredag 23 oktober klockan 10.00-11.45
  • Hisingen Logistikpark, Sörredsvägen 113

Dokument och filer

PRESSINBJUDAN SOLENERGI (PDF)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden