Gå till huvudinnehåll

2022-02-15 | 13:00 (CET)

Expansivt IT-bolag väljer toppläge i Castellums nya landmärke i Malmö

Domstolsbyggnad Malmö Henning Larsen Architects Pressbild 180927
Svenska IT-bolaget Iver sökte en ny kreativ miljö i centrala Malmö för att stärka sitt varumärke och locka nya talanger. Valet föll på Castellums pågående projekt, den blivande domstolsbyggnaden i Nyhamnen. Om ett år flyttar Iver in högst upp i fastigheten, med slående panoramautsikt över hela Malmö.  "Det handlar om några av byggnadens absolut bästa lokaler. Med den utsikten och läget kan det inte bli mycket bättre," säger Ola Orsmark, VD på Castellum Öresund AB. 

Domstolsbyggnaden blir ett nytt landmärke för Malmö och beräknas stå klar våren 2023. Iver kommer att hyra halva plan 12 och hela plan 13, med totalt 1200 kvm. Här erbjuds en utsikt som heter duga. Åt ena hållet en slående havsutsikt, åt ett annat håll fantastisk överblick över Malmös äldre stadskärna - och på motsatt sida vyn över det som blir Nyhamnen, Malmös nya hållbara stadsdel.

Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster med 25 kontor runt om i världen, 1 500 medarbetare och en omsättning på 2,8 miljarder kronor. Expansionstakten är hög, och genom att flytta till ett av Malmös bästa lägen vill man bygga för framtiden och nya generationens arbetsplatser.

”Iver är ett av IT-Sveriges mest expansiva företag och genom att flytta till ett av Malmös bästa lägen med fantastiska lokaler bygger vi för framtiden och nya generationens arbetsplatser. Detta kommer bli ett lyft för dagens medarbetare såväl som för rekrytering av nya kollegor i en hårt konkurrensutsatt marknad om den bästa kompetensen. Vi ser mer med stor tillförsikt fram emot inflyttning nästa år till vårt nya hem i Malmö,” säger Mikael Ryberg, AC regionchef på Iver. 

”Det känns riktigt roligt med en så framgångsrik och spännande hyresgäst. Vi hoppas och tror att Iver kommer att trivas hos oss,” säger Håkan Gustafsson, affärsutvecklare Castellum Öresund AB. 

Domstolsbyggnaden är ritad av danska arkitektbyrån Henning Larsen och blir totalt 33 000 kvm stor. Castellums investering uppgår till 1,2 miljarder kronor, vilket gör det till Castellums hittills största projekt. Fastigheten certifieras med Miljöbyggnad Guld, den högsta miljöcertifieringsnivån som utfärdas av Sweden Green Building Council. Byggnaden ska bland annat husera Malmö Tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö och Hyres- och Arrendenämnden. 

För mer information, vänligen kontakta:
Ola Orsmark, VD Castellum Region Öresund, 0706-47 10 70
Mikael Torstensson, Projektutvecklare Castellum AB, 0706-08 65 92

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största kommersiella börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 19 november 2021 uppgick fastighetsvärdet till ca 148 miljarder, baserat på ett ägande av samtliga aktier i Kungsleden. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Genom Castellums intressebolag Entra ASA får bolaget också exponering mot den norska kommersiella fastighetsmarknaden. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Release (PDF) Domstolsbyggnad Malmö Henning Larsen Architects Pressbild 180927 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden