Gå till huvudinnehåll

2021-05-27 | 07:50 (CEST)

Fellowmindbolagen flyttar in i Emigranten på nya Masthuggskajen

Emigranten Göteborg
Den storsatsande IT-koncernen Fellowmind, med de tre svenska systerbolagen Dqc, Endeavor och Orango flyttar nu in i Castellumägda Emigranten Göteborg. - Vi letade efter en helt ny lokal för våra tre systerbolag att flytta in i gemensamt i Göteborg. När vi hittade Emigranten blev valet väldigt enkelt: otroligt bra läge, och väldigt fint precis vid vattnet, nybyggt, miljöcertifierat och takterrass, säger Kristian Randel, HR-chef på Orango och projektägare för de tre Fellowmindbolagens flytt.

–Vi på Castellum hälsar de tre Fellowmindbolagen Dqc, Endeavor och Orango varmt välkomna till våra nybyggda lokaler i Emigranten. Här blir Fellowmind ett av de första bolagen som etablerar sig i det nya området Masthuggskajen som är en helt ny stadsdel som växer fram – nära till vattnet och stadens centrala puls, säger Helen Sandberg, uthyrningschef på Castellum Väst.

För några år sedan tog Castellum sig an en 100 år gammal befintlig detaljplan och såg möjligheten att bygga klart kvarteret kring det anrika Amerikahuset. I juni börjar flytten för Endeavor och Orango, och någon gång i slutet av året flyttar även Dqc in, och totalt hyr alla tre bolagen strax över 50 % av den nybyggda fastigheten Emigranten. Att valet föll på just Emigranten förklarar Kristian Randel så här:

– Emigranten har väldigt bra planerade ytor med stora fönster som går nästan enda ner till golvet för maximalt ljusinsläpp, fina materialval i form av väggar helt i glas för luftigare och öppnare känsla, och en helt magisk takterrass!

Gemensamma lokaler kommer underlätta för de tre systerbolagen att utveckla sin affär och att lära känna alla nya kollegor. I de nya lokalerna får företagen ett ändamålsenligt kontor med en massa olika, spännande arbetsplatser, mötesrum, lounge och game room.

Vi tror att ett riktigt attraktivt kontor gör att våra medarbetare mår bättre, presterar bättre, stannar hos oss längre, och inte minst att det blir lättare att rekrytera nya kollegor säger Kristian Randel.

Vi märker att Emigranten har precis de kvaliteter som lockar många företag med yngre medarbetare. Nya och moderna lokaler som är yteffektiva och flexibla. Dessutom lockas många av området i sig, säger Helen Sandberg.

Hyresgästen förmedlades via Lokalisera och Robert Atterfelt.
 

För ytterligare information kontakta: 
Helen Sandberg, Uthyrningschef, Castellum Väst, tel 031- 744 09 33

Dokument och filer

Pressmeddelande Fellowmind Emigranten (PDF) Emigranten Göteborg (JPEG) Emigranten Göteborg, takterrass (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden