Gå till huvudinnehåll

2021-04-28 | 08:00 (CEST)

Göteborgs arena för fossilfri innovation och framtidens logistik får namnet Gateway Säve

Gateway Säve markperspektiv
Med närheten till Nordens största hamn och tillgång till stora testytor för framtidens fossilfria fordon på marken och i luften har området kring Säve flygplats enorma utvecklingsmöjligheter. Därför har Castellum nu valt att kalla området för Gateway Säve.

-Med ett mer internationellt gångbart namn vill vi locka både nationella och internationella aktörer inom mobilitet och logistik, säger Ulf Östermark, utvecklingschef för Gateway Säve.
Med sina tre miljoner kvadratmeter motsvarar området över 450 fotbollsplaner. Här ska Castellum utveckla både logistik- och verksamhetslokaler och testytor för fossilfria och självkörande fordon i luften och på marken. Redan i höst tas första spadtaget för Sveriges största forskningsanläggning för el- och laddfordon, den nationella testbäddsanläggningen SEEL. Flera etablerade tungviktare i svensk fordonsindustri finns redan på plats, sida vid sida med innovatörer som Heart Aerospace, som utvecklar världens första eldrivna passagerarflyg.
-Det känns naturligt att ge området ett namn som speglar Castellums vision om platsen. Vi ser framtidens Gateway Säve som platsen där världsledande utveckling av hållbar logistik och mobilitet blir till verklighet, säger Mariette Hilmersson, vd, Castellum Region Väst. 

Förutom hållbar mobilitet pågår utvecklingen av Gateway Säve som ett ledande logistiknav i Skandinavien. Bland annat undersöks möjligheterna att låta aktörer samnyttja resurser som yta och fordon inom området. På så sätt kan till exempel e-handeln klara volymtoppar som julhandeln, och slipper överdimensionera sina logistikytor under resten av året.

För mer information vänligen kontakta:
Mariette Hilmersson, vd Castellum Region Väst, 0739-42 09 02
Ulf Östermark, utvecklingsansvarig Gateway Säve, 0708-72 77 08

Läs mer om Gateway Säve här: https://www.castellum.se/gatewaysave

 

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 103 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Gateway Säve 28 april 2021 (PDF) Gateway Säve markperspektiv (JPEG) Ulf Östermark Castellum (JPEG) Gateway Säve från luften (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden