Gå till huvudinnehåll

2021-05-17 | 08:00 (CEST)

GPBM Nordic AB hyr 10 000 kvadratmeter hos Castellum på Hisingen, Göteborg

Hisingen Logistikpark
Det nordiska bolaget GPBM Nordic AB som är heltäckande leverantör av energilösningar, belysning och säkerhetslösningar flyttar sitt centrallager och teknikutveckling till Castellums lokaler på Sörredsvägen 113. En lokal som tidigare hyrdes av Bagaren och Kocken.

–Vi på Castellum hälsar GPBM Nordic AB välkomna till våra moderna logistikfastigheter i Hisingens Logistikpark. Byggnaden som färdigställdes 2018 är en av Castellums modernaste logistikenheter, som med en invändig höjd om ca 12 meter och en mycket god bärighet kommer bidra till en effektiv lagring och hantering för GPBM Nordic AB, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum AB.

Byggnaden som GPBM Nordic AB flyttar in i under våren 2022 och som ägs av Castellum inrymmer idag centrallager för Bagaren och Kocken. Fastigheten är strategiskt belägen i Sveriges bästa logistikläge, nära Göteborgs hamn, större trafikleder och med god kommunikation för alla anställda.   

Vi har tagit beslut om att uppgradera till nya och större lokaler för vår växande logistikverksamhet per den 1 april 2022. Vi har då valt det expansiva området längs Sörredsvägen. Viktiga kriterier för vårt beslut har bland annat varit att lokalerna ska ligga i ett bra läge, nära hamn och logistisk infrastruktur, och att lokalerna ska vara fräscha, moderna och flexibla för olika lösningar. Naturligtvis var det också viktigt med konkurrenskraftiga hyresvillkor. De lokaler vi fann hos Castellum visade sig uppfylla alla kriterier, och tidsmässigt passar det utmärkt då vi får lagom tid att planera och kan flytta när vi har som minst operativt arbete att göra.”, säger Gunnar Axelsson, CFO, GPBM Nordic AB.

Som granne får GPBM Nordic AB 2020 års vinnare av Årets logistiketablering Jollyroom!

Göteborgsregionen har under de senaste 17 åren rankats högst bland logistikorter i Sverige. Skälen till detta är Nordens viktigaste hamn, goda vägförbindelser, flygfraktterminal där man når 70% av Skandinaviens befolkning inom en radie om 50 mil. Castellum har i flera lager- och logistikfastigheter i denna region med en yta om totalt 586 000 kvm. Fastigheterna är belägna i strategiska logistiklägen som Arendal och Hisings Backa samt i citynära lägen som Högsbo/Sisjön och Ringön. Efter förvärvet av Säve flygplats förfogar Castellum dessutom över 1 500 000 kvm logistikmark för expansion.

För ytterligare information kontakta: 
Hans Sahlin, Chef Logistik, 031- 60 74 65, hans.sahlin@castellum.se

 

Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 103 miljarder kronor. Vi finns i 14 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.  

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se 

Dokument och filer

Pressmeddelande GPBM Nordic AB (PDF) Hisingen Logistikpark (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden