Gå till huvudinnehåll

2020-11-18 | 08:00 (CET)

Gränslöst högt i tak när Castellum byggstartar framtidens arbetsplats i Örebro

KP outside
Nu byggstartas Källeruds Park som ska bli som Örebros luftigaste, friskaste och mest inspirerande arbetsplats. De första bolag som tecknat hyreskontrakt är två tungviktare inom sina respektive branscher. 

"Det känns väldigt bra att kunna byggstarta ett så speciellt projekt i dessa dagar. Tack vare föruthyrning om hela 50% till hyresgäster med framtidstro kan vi nu utveckla en arbetsplats med alla de kvaliteter som hör till morgondagens arbetsliv", säger Henrik Saxborn, VD för Castellum AB. Med prima läge mellan stad och natur beräknas Källeruds Park stå klart i slutet av 2021 och har redan två prominenta hyresgäster. Structor Örebro AB ingår i Structor som är en av Sveriges ledande aktörer inom samhällsbyggnad, medan Atea är marknadsledande inom it-infrastruktur.

"Vi kände direkt att detta är platsen för vårt nya kontor, en fantastisk miljö med massor av möjligheter. Tillsammans med Castellum kommer vi skapa en mycket kreativ mötesplats för vår personal och våra kunder", säger Stefan Lindqvist, platschef på Atea i Örebro.

Källeruds Park ligger på en kort promenads avstånd från centrala Örebro invid Södra vattentornet och med närhet till friskvårdsaktiviteter som gym och badhus. Som namnet antyder handlar det om ett modernt kontor i parkmiljö med god balans mellan jobb och rekreation, mellan stad och grönska, mellan yteffektiva kontor och en luftig känsla.

"Efter 20 år på samma ställe ville vi ha en nystart. Vi tittade på flera alternativ men bestämde oss raskt för Källeruds Park. Det ger oss både ett modernt kontor med nya lösningar och ett centrumnära läge i vacker miljö", säger Johanna Tun, VD på Structor Örebro AB som hyr för 30 kontorsplatser.

I Källeruds Park ingår Castellums koncept WorkOUT som redan finns på flera orter i landet. Här betyder det ett utomhuskontor med ändlös takhöjd både fysiskt och kreativt, aktivitetsbaserade ytor där man kan sitta eller stå, arbeta enskilt eller i grupp, i sol eller skugga. Forskning visar att arbete utomhus har flera positiva effekter på hälsan, stärker immunförsvaret och sänker stressnivån.

Projektet i korthet:

  • Total investering inkl förvärv av mark: 118 Mkr
  • Adress: Gustavsviksvägen 3, Örebro (citynära)
  • Yta: ca 3400 kvm LOA samt 50 parkeringsplatser
  • Totalt hyresvärde: 8,7 Mkr
  • Totalentreprenör: ByggTema Örebro AB
  • Inflyttning: årsskiftet 2021-22
  • Kontrakterade hyresgäster: ATEA Sverige AB, Structor Örebro AB

För ytterligare information kontakta:

Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum, 031-60 74 50
Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör Castellum, 0706-47 12 61

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 98 miljarder kronor. Vi finns i 17 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta Helsingfors logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimat­neutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och bygg­bolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellum­aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Release (PDF) KP outside (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden