Gå till huvudinnehåll

2018-12-18 | 08:00 (CET)

Jollyroom etablerar Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg

Hisingen Logistikpark etapp 1 samt illustration etapp 2
Castellum startar nybyggnation av etapp 2 i Hisingen Logistikpark som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn. I och med färdigställandet av etapp 2 blir logistikparken om totalt 65 000 kvm en av Nordens största logistikanläggningar med modern standard för helautomatiserade lager. E-handelsbolaget Jollyroom har tecknat hyresavtal avseende hela etapp 2 om 35 000 kvm.

Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd under andra kvartalet 2020. I och med hyresavtalet mellan Castellum och Jollyrom utökar Jollyroom sin lagerkapacitet i Hisingen Logistikpark till totalt ca 55 000 kvm.

”Castellum är en av Sveriges största ägare av lager- och logistikfastigheter. Nu stärker vi vår portfölj ytterligare med en högkvalitativ anläggning i ett mycket attraktivt och strategiskt läge nära nordens största hamn i Göteborg” säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

”Det finns inte ytor stora nog för oss i Göteborgsområdet. Därför behöver vi ta saken i egna händer och tillsammans med våra fastighetspartners bygga fastigheter som kan bära vår expansiva tillväxt. Detta kommer att bli vårt största lager hitintills och kommer även att vara ett av de största byggprojekten som genomförs i Norden 2019”, säger Ole Sauar, VD och majoritetsägare av Jollyroom.

”Tack vare vår omfattande logistikportfölj har vi möjlighet att vara en del av Jollyrooms fantastiska tillväxtresa. Jollyrooms samlade etablering i Hisingen Logistikpark innebär att de hyr Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg”, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Investeringen beräknas uppgå till ca 300 mkr inklusive markförvärv. Hyresavtalet innebär en årlig hyresintäkt om ca 24 Mkr.

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå Silver.

Fakta Hisingen Logistikpark:
Adress: Sörredsvägen 113

Etapp 1:
Färdigställd: Q2, 2018
Uthyrningsbar yta: ca 30 000 kvm
Hyregäster: Jollyroom hyr ca 20 000 kvm, Bagaren och Kocken hyr ca 10 000 kvm

Etapp 2:
Beräknas vara färdigställd: Q2, 2020
Uthyrningsbar yta: ca 35 000 kvm
Hyresgäst: Jollyroom

För ytterligare information kontakta:
Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB, 031 60 74 50
Ulrika Danielsson, ekonomi- och finansdirektör Castellum AB, 031-60 74 74    
www.castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 87,5 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.
   Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.
   Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Castellum AB (publ), Box 2269, SE-403 14 Göteborg | Org. nr 556475-5550   | Tel 031 60 74 00

Dokument och filer

Pressmeddelande 181218 (PDF) Hisingen Logistikpark etapp 1 samt illustration etapp 2 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden