Gå till huvudinnehåll

2021-09-09 | 08:00 (CEST)

Lilla Bommen får färg och unga får jobb i Castellum-samarbete

SVE2925 T
Som en del av Sätt Färg på Göteborgs 21 kilometer långa konstutställning har pelarna in till en av Castellums fastigheter på Lilla Bommen försetts med konstverk. Samtidigt får unga en chans att ta sig in i byggbranschen. – Det är ett sätt för oss som fastighetsbolag att bidra till hållbar utveckling på flera sätt, säger Hans-Emil Lundquist, affärsområdeschef på Castellum Region Väst.

Som en av fastighetsägarna på Lilla Bommen vill Castellum ge området ett lyft.

– Lilla Bommen är en härlig del av stan med närhet till vattnet, men i dag är den avskärmad trots att den är citynära, och här händer inte så mycket efter kontorstid. Vi vill vara med och göra Lilla Bommen till ett mer levande, attraktivt område, och vi tror att pelarna kan bidra till det, säger Hans-Emil Lundquist.

Det är totalt fyra pelare vid Beyers Blommor på Lilla Bommen 6 som utsmyckats av Göteborgskonstnären Alexandra Severinsson med hjälp av Jonatan och Alex, två ungdomar från organisationen Sätt färg på Göteborg. Den verkar för att unga som befinner sig långt från arbetsmarknaden får utbildning och kommer i arbete.

– Vi har sedan starten fått ut fler än 100 ungdomar i arbete som byggnadsmålare. Genom att delta i sådana här publika projekt bygger de självkänsla och får uppmärksamhet, utöver att de också lär sig mycket, säger Erling Zandfeld, ansvarig på Sätt färg på Göteborg.

Samarbetet är ett exempel på hur Castellum engagerar sig för ett mer hållbart samhälle på många plan.

– Samtidigt som vi bidrar till att unga får jobb i vår bransch, skapar vi intresse för Lilla Bommen och visa att vi kan göra små insatser som engagerar en stor publik. Dessutom brukar utomhuskonst skapa trygghet och minska skadegörelse, säger Hans-Emil Lundquist.

– Under tiden vi målade fick vi många positiva kommentarer från både förbipasserande och de som arbetar i området som uppskattat målningarna. Jag hoppas att dessa pelare kan leda till mer konst i området, säger konstnären Alexandra Severinsson som designat och arbetslett utsmyckningen.

 

För ytterligare information kontakta: 
Hans-Emil Lundqvist, Affärsområdeschef, Castellum Väst, tel 031- 744 09 45

Dokument och filer

Pressmeddelande Lilla Bommen Sätt Färg På Sept 2021 (PDF) SVE2925 T (JPEG) SVE2941 T (JPEG) Castellum 2019 Hans Emil Lundquist 0089 STÅENDE WEBB (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden