Gå till huvudinnehåll

2019-01-29 | 10:00 (CET)

Medlemskap är vår nya affärsidé

Göran Garberg och Henrik Saxborn
Allt fler konsumenter använder delningstjänster som Uber, Airbnb, Yepstr och Sunfleet. Det är enkelt, billigt och framförallt- klimatsmart. Castellum är ett av Sveriges största noterade fastighetsbolag med kontor och logistik som huvudfokus. Nu investerar vi i framtiden och köper 100 procent av Nordens ledande coworkingbolag, United Spaces för 200 mkr. 

Varje dag går 250 000 personer till jobbet i Castellums lokaler. I takt med urbanisering, klimatförändringar och digitalisering ändras våra beteenden och prioriteringar för hur vi väljer att leva våra liv. Ut skickas den linjära konsumtionen till förmån för den cirkulära. Tillgänglighet och flexibilitet är självklara krav på framtidens service. Det gäller också fastighetsbranschen.

Coworking, delade kontor, har redan gjort intåg i storstäderna och spås en urstark tillväxt kommande år. I centrala London och på Manhattan i New York utgör coworking redan 25-30 procent av nytecknade avtal på kontorsmarknaden.

”Coworking handlar om så mycket mer än snygga lokaler. Det är resurseffektivt för planeten och plånboken, men det handlar också om att bygga gemenskap mellan människor, oväntade möten och kreativitet. Jag är övertygad om att det här är en disruptiv affärsmodell som kommer att förändra hela kontorsmarknaden och ersätta dagens fasta kontorslösningar”, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

United Spaces har nära 20 års erfarenhet inom coworking och erbjuder attraktiva lokaler i centrala lägen med flexibla uthyrningsformer. De senaste åren har United Spaces haft en tillväxt om cirka 40 procent per år. Idag förfogar bolaget över drygt 11 000 kvm kontorsyta i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt 2 700 kvm på Arlanda som öppnas under april 2019. Göran Garberg, som tillsammans med Lars Rydén, grundade United Spaces, kommer fortsatt att vara engagerad i verksamheten som senior rådgivare.

”Med Castellum som ny ägare får United Spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept. Castellum är en dedikerad ägare med höga ambitioner som vill ta greppet om framtidens sätt att arbeta med United Spaces som bas”, säger Göran Garberg, grundare av United Spaces.

Vi vill öppna ett flertal coworkingytor i Norden under 2019 och ser det här som ett självklart val både för enskilda personer och för större företag. Visionen är att våra medlemmar alltid ska ha kontor med service nära till hands, oavsett var i världen du vaknar upp just idag”, säger Henrik Saxborn.

Sedvanliga tillträdesvillkor gäller och förväntas vara uppfyllda under den senare delen av februari 2019, varefter tillträdet kommer genomföras.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB, 031-60 74 50
www.castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.
   Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.
   Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
Castellum AB (publ), Box 2269, 403 14 Göteborg  |  Org nr 556475-5550   |  Tel 031-60 74 00

Dokument och filer

Pressmeddelande 190129 (PDF) Göran Garberg och Henrik Saxborn (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden