Gå till huvudinnehåll

2021-12-08 | 13:10 (CET)

Nordens främsta fastighetsbolag i global hållbarhetsutvärdering

Left
Framgångarna fortsätter för Castellums hållbarhetsarbete. Denna gång fick vi högst betyg av alla nordiska fastighetsbolag i den årliga hållbarhetsutvärderingen CDP. "Efter tio års målmedvetet hållbarhetsarbete är vi topprankade även i detta viktiga sammanhang. Det är en stark signal till hela den globala fastighetsmarknaden: om vi kan så kan ni också", konstaterar Filip Elland, hållbarhetschef i Castellum. 

CDP (Carbon Disclosure Project) är en internationell organisation som arbetar för att förmå företag och länder att ta ansvar för sin miljöpåverkan, med fokus på klimatförändringar. CDP:s sammanställningar är världens största benchmark för bolags klimatarbete, och ett beslutsunderlag för att guida investerare till mer hållbara investeringar och bolag. Sedan 2010 har Castellum årligen rapporterat till CDP och erhållit betyg A- eller B (skalan går från D till A). I år får vi betyget A-, 

Den utvärdering som CDP nu offentliggjort omfattar över 13 000 bolag, i olika branscher jorden runt. Över 500 investerare tar del av data från CDP med uppgifter om miljöpåverkan, risker och möjligheter.

”Vi är stolta över att vara bäst bland fastighetsbolagen i Norden. Men det viktigaste är att visa hur både små och stora företag kan göra mätbar skillnad i vår tids viktigaste utmaning”, säger Filip Elland.

Castellums position på CDP:s lista är den tredje stora framgången på kort tid för vårt intensiva hållbarhetsarbete. 13 november kom nyheten att Castellum för sjätte året i rad uppnår toppbetyg på S&P Corporate Sustainability Assessment (S&P CSA), och 15 oktober visade Global Real Estate Sustainability Benchmark att Castellum för sjätte året i rad är världsledare i hållbarhet inom kategorin kontor/industri.

För ytterligare information kontakta:
Filip Elland, hållbarhetschef Castellum, tel 0703-20 63 26

Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största kommersiella börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 19 november 2021 uppgick fastighetsvärdet till ca 148 miljarder, baserat på ett ägande av samtliga aktier i Kungsleden. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Genom Castellums intressebolag Entra ASA får bolaget också exponering mot den norska kommersiella fastighetsmarknaden. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.  

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum CDP (PDF) Left (PNG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden