Gå till huvudinnehåll

2022-01-24 | 08:00 (CET)

Nu tas första spadtaget för toppmodern logistikanläggning i Malmö

budbee projekt castellum
Castellums senaste logistikprojekt i Öresundsregionen går av stapeln i morgon den 25 januari. På Malmös bästa logistikläge byggs en toppmodern lager- och terminalanläggning som beräknas generera cirka 500 nya arbetstillfällen till regionen. "Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Budbee. Detta blir ett flaggskepp i vår logistikportfölj där båda parter strävar mot att skapa en hållbar framtid" säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Svenskgrundade Budbee fokuserar på hållbara smidiga leveranser och har verksamhet i fem länder. De är experter på så kallad last mile-distribution, alltså förflyttningen av gods från en hub till en slutdestination, ofta en konsument. Den nya terminalen ska vara helt anpassad för Budbee och kommer att vara utrustad med bland annat solceller på taken för effektiv fastighetsdrift och laddning av elfordon.
”Den snabbt ökande e-handeln har drivit på utvecklingen i logistikbranschen, där Malmö och Öresundsregionen idag är ett av norra Europas ledande logistiknav. Detta är en gynnsam affär för alla parter, både för de inblandade bolagen och för staden Malmö och hela regionen” säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum AB.
Anläggningen ska stå klar under 2022 och uppgår till 5 135 kvm uthyrbar yta som Budbee hyr på ett åttaårigt kontrakt. Castellums investering beräknas till drygt 94 Mkr. Enligt Malmö stad ska satsningen kunna generera cirka 500 arbetstillfällen, både inom kontor och på terminal.
Ett ceremoniellt spadtag för projektet kommer att hållas i morgon förmiddag. Närvarande blir bland andra Ola Orsmark, vd Castellum Region Öresund, William Hallin, arbetschef MVB och Julia Källquist, exploateringsingenjör Malmö Stad. På grund av rådande pandemirestriktioner kommer eventet att hållas utan närvaro av press.

För mer information vänligen kontakta:
Ola Orsmark, vd Castellum Region Öresund, tel 0706-471070
Hans Sahlin, chef för logistik, Castellum AB, tel 0766-073087

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största kommersiella börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 19 november 2021 uppgick fastighetsvärdet till ca 148 miljarder, baserat på ett ägande av samtliga aktier i Kungsleden. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Genom Castellums intressebolag Entra ASA får bolaget också exponering mot den norska kommersiella fastighetsmarknaden. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Lockarp logistik (PDF) budbee projekt castellum (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden